Κοτομπιφτέκια στο φούρνο

Τα κοτομπιφτέκια που ψήνονται στο φούρνο είναι πολύ νόστιμα και υγιεινά.
Ειδικά για όσους δεν μπορούν να φάνε τηγανητά.

Υλικά

Για κιμά:
1 κιλό χοιρινό κιμά,
300 γρ φιλέτο κοτόπουλου κιμά,
1-2 τεμ. κρεμμύδι,
2-3 σκελίδες σκόρδο,
2 τεμ. αυγά,
2 φέτες ψωμί,
αλάτι, πιπέρι για γεύση.

Παρασκευή:

Αναμιγνύουμε το χοιρινό κιμά (έχω λαιμό) και το φιλέτο κοτόπουλου κιμα . Τρίβουμε το κρεμμύδι. Σκόρδο μέσω πρέσας σκόρδου.
Μουλιάζουμε το ψωμί σε κρύο νερό για 20 λεπτά, στη συνέχεια το στύβουμε και το προσθέτουμε στον κιμά.
Προσθέστε τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε όλα καλά και ζυμώνουμε.
Όταν ζυμωθεί καλά ο κιμάς αφηνουμε στην άκρη. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και αλείφουμε με λάδι. Πλάθουμε μπιφτέκια από
τον κιμά και τα τοποθετούμε σε ταψί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
Δεν είναι απαραίτητο να γυρίζετε κατά το ψήσιμο.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΦανταστική Κοτόπιτα με φύλλο Σφολιάτας
Επόμενο άρθροΦιλέτα Ψαριού με σαλάτα….Γρήγορα εύκολα και πεντανόστιμα