Κοτόπουλο με μπέικον – μανιτάρια και ντομάτα

Υλικά

4 Μηροί κοτόπουλου (χωρίς δέρμα / χωρίς κόκαλα)
100 gr μπεικον (σε κυβάκια)
1 ½ φλιτζάνια λευκών μανιταριών (κομμένα σε φέτες)
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
60 γρ ανάλατο βούτυρο
1 ½ φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
85 γρ Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο – (περισσότερο αν χρειάζεται)
3 μεγάλα σκελίδες σκόρδου
1 φλιτζάνι ντοματίνια
1 κουταλιά της σούπας Φρέσκο ​​μαϊντανό
Φρέσκο ​​θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας Αλεύρι
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
220 gr βιδες
500μλ Νερό με 1 κουταλιά της σούπας αλατιού (για ζυμαρικά)

Εκτέλεση

Ξεκινήστε θερμαίνοντας μια κατσαρόλα νερού για τα ζυμαρικά σας και προσθέστε μια κουταλιά αλάτι στο νερό. Πλύνετε τα μανιτάρια και αφήστε τα στην άκρη.
Ξεφλουδίστε το σκόρδο και αφήστε το ολόκληρο, μπορείτε να τα κόψετε στα μισά ή τα τέταρτα εάν είναι μεγάλα.
Τοποθετήστε λάδι και σκόρδο στο τηγάνι και σοταρετε ελαφρά το σκόρδο, αφαιρέστε και αφήστε το στην άκρη. Ενώ το σκόρδο σας μαυρίζει, μπορείτε να αρχίσετε να καθαρίζετε και να κόβετε τους μηρούς κοτόπουλου.
Κόψτε το κοτόπουλο σε μερίδες, τοποθετήστε το σε ένα μπολ και προσθέστε αλάτι, πιπέρι και αλεύρι και ανακατέψτε καλά.
Αφού αφαιρέσετε το σκόρδο, προσθέστε το μπέικον και μαγειρέψτε καλά, αφαιρέστε από το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη.


Αφού αφαιρέσετε το μπεικον, προσθέστε το κοτόπουλο στο τηγάνι και σοτάρετε το ωραία σε υψηλή φωτιά.

Θέλουμε μερικά κομμάτια κοτόπουλου να κολλήσουν στο τηγάνι έτσι ώστε όταν μπορούμε να ντεγλασάρουμε  το τηγάνι με το λευκό κρασί, θα εξαγάγουμε όλες αυτές τις γεύσεις.


Ενώ το κοτόπουλο μαγειρεύετε, μπορείτε να προετοιμάσετε και να κόψετε τα μανιτάρια, να κόψετε τις ντομάτες στα μισά και να κόψετε το κρεμμύδι.
Αφού αφαιρέσετε το κοτόπουλο, προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 3 λεπτά και προσθέστε μανιτάρια. (Παρακολουθήστε το τηγάνι και τα λαχανικά  ότι δεν καίγονται και παραμένουν καφετί χρώμα).

Μαγειρέψτε τα μανιτάρια για περίπου 2 λεπτά.
Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε λευκό κρασί και ντεγλασάρετε το τηγάνι μέχρι να μειωθεί το κρασί στο μισό.
Προσθέστε κοτόπουλο, βούτυρο, θυμάρι και ντομάτες.
Προσθέστε ξανά στο τηγάνι, Κοτόπουλο, μπεικον, Σκόρδο και σιγοβράστε για περίπου 5 λεπτά. Ρυθμίστε το καρύκευμα με αλάτι και πιπέρι.


Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σας Al Dente και προσθέστε σε ένα μπολ και προσθέστε λίγο κοτόπουλο και σάλτσα στο μπολ και ρίξτε γύρω γύρω.
Τοποθετήστε σε ένα πιάτο, και κάντε το να φαίνεται ωραίο και τελειώστε με ένα κλαδάκι από θυμάρι και φρέσκο ​​μαϊντανό.

Τελειώσατε … Καλή δουλειά και απολαύστε 😊

Προηγούμενο άρθροΚέικ με 2 βελούδινες κρέμες και κεράσια
Επόμενο άρθροΚέικ Γιαουρτιού…μαλακό και νόστιμο