Κοτόπουλο με τυρί κασέρι στο πήλινο

Το κοτόπουλο με τυρί κασέρι στο πήλινο είναι ένα πιάτο που προσφέρει μια νόστιμη και γευστική εμπειρία. Το κοτόπουλο ψήνεται σε ένα πήλινο σκεύος, που το βοηθά να διατηρήσει τη φυσική του υγρασία και να αποκτήσει μια τραγανή εξωτερική επικάλυψη. Το τυρί κασέρι λιώνει πάνω από το κοτόπουλο, δημιουργώντας μια κρεμώδη και γευστική επίστρωση. Αυτό το πιάτο μπορεί να συνοδευτεί με πουρέ πατάτας, ρύζι ή φρέσκα λαχανικά για μια ισορροπημένη γεύση. Είναι μια εύκολη και νόστιμη συνταγή που μπορεί να απολαυστεί από όλη την οικογένεια.

ΥΛΙΚΑ :

2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μπουκίτσες
½ φλιτζάνι λάδι
3 πράσινες πιπεριές
1 κ.σ τοματοπολτό
3 μεγάλες ντομάτες τεμαχισμένες
2 – 3 σκελίδες σκόρδου
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
Μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι
ένα φλιτζάνι νερό
3 πατάτες
1 κούπα τριμμένο τυρί κασέρι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τυρί παρμεζάνα αντί το
κασέρι).

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ο C.
Αρχικά, κόψτε το στήθος κοτόπουλο σε μέγεθος μπουκιάς, πλύνετε και στεγνώστε καλά.
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε τα κομμάτια του στήθους κοτόπουλου στο τηγάνι.
Μαγειρέψτε σε υψηλή θερμοκρασία έως τα κομμάτια κοτόπουλου να πάρουν χρώμα.
Στη συνέχεια προσθέτετε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τον πελτέ και ανακατεύετε.
Προσθέτετε τις αποφλοιωμένες και τις τεμαχισμένες ντομάτες, τα μπαχαρικά, το αλάτι και το νερό.
Βράστε για 5 λεπτά και αφαιρέστε το από τη φωτιά.
Ξεφλουδίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε τετραγωνάκια και τις τηγανίζετε.
Προσθέστε τις τηγανισμένες πατάτες στα κομμάτια του στήθους κοτόπουλου και ανακατέψτε τα απαλά.
Τοποθετήστε το μίγμα κοτόπουλου και πατάτας σε ένα πήλινο πυρέξ. (Μπορείτε όμως να
χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε πυρέξ).
Τοποθετήστε το πυρέξ στο προθερμασμένο φούρνο και ψήστε στους 180 ° C για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια, βγάλτε το από το φούρνο και πασπαλίστε το τριμμένο κασέρι. Ξαναβάλτε το στο φούρνο και ψήστε λίγο ακόμα μέχρι να πάρει το τυρί χρυσαφένιο χρώμα. Καλή σας όρεξη!!

ΠΗΓΗ: recipesmaking.com

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια με σταφίδες
Επόμενο άρθροΗ «Ζαμπονοκασερόπιτα για την Αλεξία»