Συστατικά:

1 κοτόπουλο περίπου 1,5 κιλό 
10 – 15 μικρές πατάτες
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Μαρινάδα

2 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά μέλι
1 κσ μουστάρδα 
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη σάλτσα

2 κουταλιές λάδι
2 κρεμμυδάκια, ψιλλοκομμένο
2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
Υγρό από το κοτόπουλο
1 κσ κρέμα γάλακτος
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατέψτε στο χυμό πορτοκαλιού όλα τα υλικά της μαρινάδας.

Πλύνετε το κοτόπουλο και το βάζετε σακούλα ψησίματος μαζί με τα μαρινάδα και μαρινάρετε για 1 – 2 ώρες.

Μετά το μαρινάρισμα, ξεφλουδίστε και πλένετε τις πατάτες και αν χρησιμοποιείτε μεγάλες, πατάτες κόψτε σε μικρότερα κομμάτια. Ρίξτε Αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και τα ρίξτε ελαιόλαδο. Προσθέστε τις πατάτες στην σακούλα και κλείστε την. Τοποθετήστε την σακούλα σε ένα ταψί και κάντε δύο σχισμές στην επάνω πλευρά της σακούλας έτσι ώστε ο ατμός να μπορεί να διαφύγει αλλά όχι τα υγρά.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200oC και ψήστε το κοτόπουλο και τις πατάτες για περίπου 1 ώρα ή σύμφωνα με τις οδηγίες της σακούλας ψησίματος.

Μετά το ψήσιμο του κοτόπουλου, κόψτε μια τρύπα σε μια γωνία της τσάντας και αφαιρέστε όλους τους χυμούς σε ένα μπολ.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια μέχρι να είναι ημιδιαφανή. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε . Προσθέτουμε το κρασί, ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε τους χυμούς και ανακατεύουμε μέχρις ότου αρχίσει να πήζει. Δοκιμάστε και ρυθμίστε το αλάτι και το πιπέρι και τέλος προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε για λίγα λεπτά.

KOPIASTE..TO GREEK HOSPITALITY

Προηγούμενο άρθροΛαβράκι με Μανιτάρια σε ξινόμαυρο κρασί
Επόμενο άρθροΣοκολατόπιτα με καραμέλα και καρύδα