Κοτόπουλο ψητό στο ταψί με γλυκοπατάτες και πιπεριές

Κοτόπουλο ψητό στο ταψί με γλυκοπατάτες και πιπεριές ένα γεύμα όλα σε ένα ταψί είναι απίστευτα εύκολο να γίνει, χρησιμοποιώντας μερικά σούπερ νόστιμα υλικά και είναι έτοιμο για κατανάλωση σε μια ώρα. Ιδανικό για ένα οικογενειακό δείπνο στα μέσα της εβδομάδας ❤

Υλικά 🛒

2 γλυκοπατάτες κομμένες σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
Κόκκινες και κίτρινες πιπεριές κομμένες σε κομμάτια
Ρίξτε ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
Φρέσκο βασιλικό και τυρί φέτα για από πάνω
Κοτόπουλο & μαρινάδα
Μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
6 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές χυμό λάιμ ή λεμόνι
2 κουταλιές καπνιστή πάπρικα
4 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σκόρδου
2 κουταλάκια του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού ήπιο τσίλι σε σκόνη
Αλάτι πιπέρι

Πως θα το φτιάξετε

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας μαζί εκτός από το ελαιόλαδο.
Το προσθέτουμε στο τέλος περιχύνοντας και ανακατεύοντας συνεχώς για να γίνει η μαρινάδα πηχτή σαν κέτσαπ ντομάτας.
Αλατοπιπερώνουμε και μαρινάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές αφήνοντας 2 κουταλιές από τη μαρινάδα για να ανακατευτούν
αργότερα με τις πατάτες και τα λαχανικά. Σκεπάζετε και αφήνετε να μαριναριστεί στο ψυγείο για όση ώρα μπορείτε.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις ψιλοκομμένες πατάτες, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρινάδα, λίγο ελαιόλαδο,
αλάτι/πιπέρι και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε σε ένα ταψί φούρνου και φωλιάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Ψήνουμε σε φούρνο στους 200C για 1 ώρα ή μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά και το κοτόπουλο και να ροδίσουν όμορφα από πάνω.

Βγάζουμε από το φούρνο προσθέτουμε θρυμματισμένη φέτα και λίγο φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο.

Καλή Απόλαυση! 😊

ΠΗΓΗLolly's Kitchen
Προηγούμενο άρθροΚαρυδόπιτα αφρός !
Επόμενο άρθροΧριστουγενιάτικα κουλουράκια με μαρμελάδα και καρύδι