Κουλουράκια κανέλας: Νηστίσιμη συνταγή με λίγα υλικά.

Αυτά τα νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας μοιάζουν με όνειρο: τραγανά εξωτερικά, μαλακά στο εσωτερικό, με πλούσια γεύση κανέλας που σε ζεσταίνει. Η συνταγή είναι πανεύκολη, με λίγα υλικά που ίσως έχετε ήδη στην κουζίνα σας.

Μου αρέσει πολύ:

  • Η απλότητα της συνταγής. Ιδανική για αρχάριους ή για όσους δεν θέλουν να περάσουν ώρες στην κουζίνα.
  • Τα υλικά. Λίγα, οικονομικά και εύκολα στην εύρεσή τους.
  • Η γεύση. Τέλεια ισορροπία κανέλας και ζάχαρης, με τραγανή υφή που λιώνει στο στόμα.

Σίγουρα θα τα φτιάξω ξανά και ξανά!

Προτάσεις:

  • Σερβίρετε τα κουλουράκια με ζεστό ρόφημα ή γάλα.
  • Φτιάξτε τα με τα παιδιά σας, θα λατρέψουν τη διαδικασία.
  • Διατηρήστε τα σε αεροστεγές δοχείο για έως και 1 εβδομάδα.

Σας ευχαριστώ για την υπέροχη συνταγή!

Υλικά

1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
1 ποτ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
ή χυμό του εμπορίου
1ποτ ζάχαρη
1κγ μαγειρική σόδα
2κγ κανέλα
1κγ γαρίφαλο
1κγ μπεικιν
αλεύρι φαρίνα η για όλες της χρήσεις

Πως θα τα κάνετε

Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη
προσθέτουμε τον χυμό ενώ έχουμε διαλύσει μέσα την μαγ σόδα
ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και όσο αλεύρι πάρει, περίπου 800-850γρ
πλάθουμε τα κουλουράκια τα ρολάρουμε μέσα σε ζαχαρη για να κολλήσει επάνω
τα κάνουμε στρόγγυλα ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά
Κουλουράκια κανέλας ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ με πολύ λίγα υλικά!!
‎Ακολουθήστε τη συνταγή μας βήμα – βήμα και θα καταλάβετε ότι είναι η καλύτερη. Τα κουλουράκια σας θα γίνονταν πεντανόστιμα, τραγανά από έξω και πολύ αφράτα εσωτερικά.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα με Μήλο-Καρότο
Επόμενο άρθροΤαραμοσαλάτα με λευκό ταραμά