Κους-κους με λαχανικά

Υλικά

100 g κουσκούς
400 ml νερό
1 κύβος λαχανικών για σούπα
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 μικρό κολοκύθι
1 μικρό πράσο
2 καρότα
1 σκελίδα σκόρδο
Λοιπόν, πιπέρι
Σκόνη κόλιανδρου

Εκτέλεση

Βράστε τον κύβο σε νερό και, εάν είναι απαραίτητο, προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Ρίξτε ζεστό κουσκούς, ανακατέψτε και καλύψτε και μετά αφήστε να φουσκώσει για 5-7 λεπτά. Το κουσκούς πίνει πολύ υγρά και χρειάζεται περίπου 3-4 φορές περισσότερα υγρά από το ρυζι. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε την αναλογία που συνιστάται στη συσκευασία.

Εάν απομείνει υγρό, στραγγίστε το και στη συνέχεια ανακινήστε το κουσκούς με ένα πιρούνι και αφήστε το να κρυώσει.

Ενώ περιμένετε να φουσκωσει το κουσκούς, προετοιμάστε τα λαχανικά. Ο συνδυασμός μου ήταν, πιπεριές σε δύο χρώματα, πράσα, κολοκυθάκια και καρότα, και μπορείτε να προσαρμόσετε την επιλογή των λαχανικών στην εποχή και τις αγαπημένες σας γεύσεις.

Κόψτε το κολοκυθι σε φέτες ή μισοφεγγαρα. Σε ένα τηγάνι με καυτο ελαιόλαδο, τοποθετούμε σε σειρά από σκληρότερα έως μαλακότερα τρόφιμα. Για μένα, ήταν, καρότα, πράσα, πιπεριές και τελικά κολοκυθάκια. Τέλος, προσθέστε ψιλοκομμένο σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και κόλιανδρο…

Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά σε υψηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς και τα λαχανικά πρέπει να παραμένουν τραγανά. Τέλος προσθέστε το φουσκωμενο κουσκούς, ανακατέψτε και αφήστε το να κρυώσει. Μπορείτε να σερβίρετε το κουσκούς αυτό ως συνοδευτικό πιάτο, αλλά και ως σαλάτα, που μας άρεσε πολύ περισσότερο.

Κουσκούς με λαχανικά Σύντομα θα υπάρχουν λαχανικά και θα υπάρχει ποικιλία στις αγορές και θα θέλουμε να περνάμε κάθε ελεύθερη στιγμή στο περπάτημα και στη φύση. Για τέτοιες μέρες, το κουσκούς είναι η σωστή επιλογή, μια σαλάτα που παρασκευάζεται γρήγορα, και με ελαφριές μπριζόλες ή απλά με κουσκούς τυρί με λαχανικά είναι ένα πλήρες γεύμα…

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΘα θέλατε τηγανίτα; Ίσως με έναν καλό κρύο καφέ …
Επόμενο άρθροΠατατοκεφτέδες της κυρα Μαριώς