Απλό, γρήγορο και πολύ νόστιμο φαγάκι.
Η Συνταγή είναι από το Μπαχάρι και Κανέλα

Κριθαροτο με μανιτάρια.

Πρόσφατα, είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω ένα πεντανόστιμο κριθαρότο με μανιτάρια και ενθουσιάστηκα! Η γεύση ήταν πλούσια και γεμάτη, με τα μανιτάρια να προσφέρουν μια ωραία γήινη γεύση. Το κριθαράκι ήταν σωστά μαγειρεμένο, al dente, και η υφή του ήταν ιδανική. Το πιάτο ήταν επίσης πολύ αρωματικό, με βότανα και μπαχαρικά που τόνωναν τη γεύση.

Εκτός από την εξαιρετική γεύση, το κριθαρότο με μανιτάρια ήταν και πολύ χορταστικό. Ήταν ένα πλήρες γεύμα, ιδανικό για μεσημεριανό ή βραδινό.

Εντυπωσιάστηκα επίσης από την παρουσίαση του πιάτου. Το κριθαρότο ήταν σερβιρισμένο σε μια όμορφη πιατέλα, με μια ωραία διακόσμηση από φρέσκα μυρωδικά.

Συνολικά, το κριθαρότο με μανιτάρια ήταν ένα εξαιρετικό πιάτο που θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα. Ήταν γευστικό, χορταστικό και όμορφα παρουσιασμένο.

Σας προτείνω να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή:

Υλικά 

Για 3 πιάτα 
10 μεγάλα λευκά μανιτάρια
1 κούπα κριθαράκι μέτριο 
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι 
1 σκελίδα σκόρδο 
1/4 ποτήρι λευκό κρασί 
1 κγ σκόνη από ζωμό λαχανικών 
1 κσ άνηθο 
Αλάτι – πιπέρι 
1/3κουπας ελαιόλαδο 
3 &1/3 κούπας νερό ζεστό 

Εκτέλεση 

Τα μανιτάρια δεν χρειάζονται πλύσιμο ούτε καθάρισμα  Απλά κόβουμε λίγο το κοτσάνι και με μια πετσέτα σκουπιζουμε ελαφρά. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες  
Το κρεμμύδι και το σκόρδο το κόβουμε μικρά κυβακια με το μαχαίρι  
Βάζω σε ένα σκεύος το λάδι και προσθέτω
 τα μανιτάρια και τα σωταρω για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο να ασπρίσουν λίγο και σβήνω με κρασί. 
Ρίχνω το κριθαράκι να γυαλίσει λίγο . 
Μέσα στο ζεστό νερό θα ρίξουμε το ζωμό λαχανικών . 
Ρίχνω σταδιακά το ζωμό στο φαγητό, κούπα κουπα δηλαδή. Μια κούπα μέχρι να το πιει το ζωμό του συνεχίζω με την επόμενη κούπα  Μέχρι να το πάρει όλο . 
Τέλος ρίχνω αλάτι πιπέρι και τον άνηθο ψιλοκομμένο  .Δοκιμάστε πριν ρίξετε αλάτι γιατί ο ζωμός λαχανικών έχει αλάτι . Αν χρειαστεί ρίχνουμε κι άλλο  
Καλή επιτυχία !!! 
Η Συνταγή είναι από το Μπαχάρι και Κανέλα
Προηγούμενο άρθροΣτριφτή τυρόπιτα Κοζάνης κιχί
Επόμενο άρθροMπισκότα με ζελέ μαρμελάδας και καρύδα