Κριθαρότο με λουκάνικα

 

Συστατικά
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 λουκάνικα πικάντικα (προαιρετικά), κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 πράσο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 φλυτζάνια φρυγμένη κολοκυθάκια
500 γραμμάρια κριθαράκι
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Περίπου 2 λίτρα ζωμό κοτόπουλου (ή 2 λίτρα νερό με ένα κύβο Knorr Κοτόπουλο)
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρέσκια ρίγανη
150 γραμμάρια φέτα
1 κουταλιά σούπας βούτυρο

ΟΔΗΓΙΕΣ

Αν δεν έχετε απόθεμα κοτόπουλου, ζεσταίνεται το νερό και διαλύστε το κύβο.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το λουκάνικο και προσθέστε το πράσο και το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει ημιδιαφανές. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για μερικά δευτερόλεπτα.
Προσθέστε το κριθαράκι και ανακατέψτε για να απορροφήσετε το λάδι, σοτάρετε για ένα λεπτό ή δύο και στη συνέχεια προσθέστε το κρασί.


Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Όταν το κρασί είναι σχεδόν φύγει, αρχίστε να προσθέτετε το ζωμό με μια κουτάλα κάθε φορά.
Μειώστε τη φωτιά στη μέση και συνεχίστε να προσθέτετε το ζωμό και ανάμειξτε έως ότου το ριζότο σας έχει σχεδόν γίνει.
Όταν προσθέτετε το τελευταίο ζωμό, ανακατεύετε την φέτα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.
Προσθέστε μαϊντανό και φρέσκα ρίγανη καθώς και βούτυρο και ανακατέψτε καλά για να τα συνδυάσετε.
Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε ζεστό.

 

ΠΗΓΗ: www.kopiaste.org

Προηγούμενο άρθροΗ τεμπέλικη Τυρόπιτα – Easy cheese pie
Επόμενο άρθροΜοσχάρι Κοκινιστό στην Κατσαρόλα