Κρουασανάκια με καρύδια

Αρωματισμένα με βανίλια, είναι πολύ νόστιμα, τέλεια για τις ημέρες των γιορτών ή τις ιδιαίτερες περιστάσεις. απλό και γρήγορο στην προετοιμασία.

Συστατικά:

250 γραμμάρια βούτυρο
– 200γρ κρέμα γάλακτος
– 700 γραμμάρια αλεύρι
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
– 1 κουταλιά της σούπας ξύδι κρασιού
– 50gr οινοπνευματωδών ποτών (40%)
– 200 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
– 500γρ καρύδια
– 350γρ μαρμελάδα δαμάσκηνο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μισό αλεύρι και το βούτυρο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με το χέρι έως ότου πάρουμε μία ζυμη σαν χοντροκομμένη υγρή άμμο, στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γαλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μετά ρίχνουμε το ξύδι μες στη μαγειρική σοδα και όλο μαζί το υγρό το ρίχνουμε στο μείγμα και συνεχίζουμε πάλι να ανακατεύουμε προσθέτουμε το κονιάκ και σιγά-σιγά ρίχνουμε αλεύρι όσο πάρει έως ότου πάρουμε μία ζύμη η οποία δεν κολλάει στα χέρια.

Βγάζουμε τη ζύμη σε ένα αλευρωμένο πάγκο και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε ώστε να γίνει πολύ μαλακή ζυμη. Βάζουμε τη ζύμη μέσα σε ένα μπολάκι που έχουμε αλευρώσει και τις σκεπάζουμε για μισή ώρα.

Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια με τη μαρμελάδα και φτιάχνουμε τη γέμιση.


Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και βγάζουμε τη ζύμη τη ζυμώνουμε ελαφρά να φύγει ο αέρας την κάνουμε ένα κορμό και τη χωρίζουμε σε 6 κομμάτια κάθε κομμάτι το ζυμώνουμε ελαφρά σε μία μπάλα τις βάζουμε τις μπάλες πάλι στο μπολ και τη σκεπάζουμε.
Μετά από λίγο βάζουμε μία μπάλα στον πάγκο μας και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε μία διάμετρο περίπου 30 εκατοστών και με το μαχαίρι χωρίζουμε ακτινωτά.


Σε κάθε ένα τριγωνάκι βάζουμε γέμιση και το τυλίγουμε κρουασάν ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά Αφήνουμε να κρυωσουν και τα ρίχνουμε μέσα σε ενα μπολάκι με ζαχαρη άχνη και τ ανακατευουμε.

Βγάζουμε σ ενα δίσκο και πασπαλίζουμε με αχνη

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΔιαφορετικός “Μπακλαβάς” με γιαούρτι και σιμιγδάλι
Επόμενο άρθροΤάρτα με την καρδιά του Μήλου