Tραγανές μπουκίτσες αμυγδάλου

ΠΑΡΑΓΕΙ 50 Μπουκίτσες

Υλικά

 300 γρ. ελαιόλαδο
 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
 90 γρ. κονιάκ ή ρακί
 120 γρ. χυμός πορτοκαλιού
 900 γρ. αλεύρι μαλακό ζαχαροπλαστικής
 9 γρ. σόδα
 8 γρ. αμμωνία
 3 κ.γ. κανέλα
 1 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
 ξύσμα από ένα πορτοκάλι
 2 κάψουλες βανίλια
 4 σταγόνες μαστιχέλαιο
 3 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου
 150 γρ. αμύγδαλο χοντροκομμένο ελαφρά καβουρδισμένο

Εκτέλεση Συνταγής

1 Κοσκινίζουμε το αλεύρι με την σόδα και ζυγίζουμε όλα τα υλικά.
2 Σε μία μπασίνα προσθέτουμε το ελαιόλαδο ,την ζάχαρη, το κονιάκ , το γαρύφαλλο ,την κανέλα ,το εσσανς μαστίχας και πικραμύγδαλου, την βανίλια και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
3 Αναμιγνύουμε πάρα πολύ καλά με ένα σύρμα ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη.αναμιγνύουμε σε ένα μικρό μπωλ το χυμό πορτοκαλιού με την αμμωνία και μετά ομογενοποιούμε μέσα στο υπόλοιπο μείγμα με τα υγρά υλικά.
4 Ρίχνουμε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι και το αμύγδαλο προσέχοντας μην κορδάρει η ζύμη λαδιού.
5 Πλάθουμε σε πολύ λεπτά μπαστούνια γιατί απλώνουν πολύ κατά το ψήσιμο και χαράζουμε με μία σπάτουλα ελαφρώς σε παξιμαδάκι μπουκιά.
6 Τοποθετούμε σε λαμαρίνες και ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C.
7 Αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε σε παξιμαδάκι εκεί που έχουμε χαράξει και τοποθετούμε σε λαμαρίνες σε προθερμασμένο φούρνο στους 130° C για 45 λεπτά.(σε διάτρητες λαμαρίνες)

8 Η επίδραση της σόδας μαζί με την αμμωνία μας δίνουν ένα πάρα πολύ τραγανό αποτέλεσμα.

✌ Καλή Επιτυχία ✌

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤραγανά πιτάκια…αφράτα και πεντανόστιμα
Επόμενο άρθροΤσουκνιδόπιτα η Χωριάτικη!