Κότσι χοιρινό με μέλι και μουστάρδα

Υλικά

2-3 κοτσια συνολικα 2 κιλα περιπου
3-4 πατατες
1 κουταλια μουσταρδα
2 κουταλιες μελι
Δενδρολιβανο ή θυμαρι
Ενα πορτοκαλι το χυμο του
Ενα κρασοποτηρο κοκκινο καλο κρασι
Αλατι,πιπερι

Εκτελεση

Μαριναρουμε, απο το βραδυ αν ειναι δυνατον, τα κοτσια. Τα βαζουμε σε ενα βαθυ και φαρδυ σκευος, αφου τα αλειψουμε με το μιγμα μας, εκτος απο το χυμο πορτοκαλιου. Κανουμε ενα μασαζ στα κοτσια να παει η μουσταρδα και το μελι παντου και αφηνουμε στο ψυγειο, γυριζοντας τα μια -δυο φορες μεχρι το ψησιμο.

Τα βαζουμε σε μετριο ταψακι ή σε γαστρα.Ριχνουμε με ενα πηρουνι λιγο ακομα μελι ωστε να αποκτησουν ωραιο χρωμα στο ψησιμο.Στην ακρη του ταψιου μας βαζουμε πατατες , ριχνουμε τη μαριναδα και στηβουμε ενα πορτοκαλι στις πατατες.Αλατοπιπερωνουμε. Σκεπαζουμε με το καπακι της γαστρας ή με λαδοκολα το ταψακι μας και ψηνουμεστις αντιστασεις σκεπασμενα για 1 ωρα.Ξεσκεπαζουμε, χαμηλωνουμε στους 190 και αφηνουμε να χρυσοκοκκινίσουν τα κοτσια και οι πατατες μας.

Καλή Υγεία να έχετε

Η Συνταγή είναι της κας Ρούλας Μπραιμιώτου

Προηγούμενο άρθροΜυλοκόπι στο φούρνο
Επόμενο άρθροΓλυκά – αλμυρά μακαρόνια φούρνου