Λαζάνια με Σπανάκι

Αυτά τα λαζάνια είναι μια πραγματική απόλαυση! Η πλούσια σάλτσα κιμά με μανιτάρια και μυρωδικά αγκαλιάζει τα τρυφερά φύλλα ζυμαρικού, ενώ η κρεμώδης béchamel προσθέτει μια αξεπέραστη γεύση. Κάθε μπουκιά είναι μια γαστριμαργική εμπειρία!

Τι μου άρεσε:

  • Η σάλτσα κιμά ήταν πλούσια και γευστική, με τα μανιτάρια και τα μυρωδικά να δίνουν μια ωραία φρεσκάδα.
  • Τα φύλλα ζυμαρικού ήταν σωστά βρασμένα, al dente, και δεν λιώσανε στο ψήσιμο.
  • Το τυρί που προστέθηκε στο τέλος έλιωσε και έδωσε μια ωραία κρούστα.

Συνολικά:

Αυτά τα λαζάνια είναι ένα εύκολο και νόστιμο φαγητό που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια. Σας τα συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Βαθμολογία: 5/5

Συστατικά

2 κουταλιές της σούπας ελαιολάδου
1 μέτριο κρεμμύδι, σε κύβους
5 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο ή ½ κουτ. Σούπας σκόνη σκόρδου
500γρ κιμά μοσχαρίσιο
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα μανιτάρια
400gr σάλτσα ντομάτας
160gr ντοματοπελτέ
1 κουτ.γλυκ αλατιού
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουτ.γλυκ αποξηραμένης ρίγανης
½ κουτ.γλυκ αποξηραμένου βασιλικού
2 φλιτζάνια μαγειρεμένο σπανάκι, ψιλοκόψτε και στραγγίστε το
2 κουτ.γλυκ αλάτι
½ κουτ.γλυκ πιπέρι

Για τα ζυμαρικά:
8 έως 10 μαγειρεμένα λαζάνια
Για το μείγμα τυριού:
450γρ ανθότυρο
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας. φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ κουτ.γλυκ του αλατιού
Για την επικάλυψη:
280 έως 300γρ. τυρί μοτσαρέλα ή τυρί τυριού
½ φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα

Οδηγίες

Για τη σάλτσα κρέατος:
Σοτάρετε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το κιμά σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει καλά.
Ανακατέψτε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, σάλτσα ντομάτας, ντοματοπελτέ, καστανή ζάχαρη, ρίγανη,
βασιλικό και το αλάτι και το πιπέρι. Σιγοβράζουμε για τα επόμενα 20 με 30 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.

Για το μείγμα τυριού:
Ανακατέψτε το ανθότυρο με το αυγό, το αλάτι, το σπανάκι και το ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Για τα λαζάνια:
Απλώστε το τμήμα της σάλτσας κρέατος στο κάτω μέρος του ταψιού 22×33 εκ.
Τοποθετήστε τα μισά λαζάνια πάνω από τη σάλτσα .
Βάλτε το μισό μείγμα τυριών πάνω από το στρώμα με τα λαζάνια,προσθέστε ⅓ μερίδα της σάλτσας
κρέατος και μισή μοτσαρέλα, απλώνοντας ομοιόμορφα όλα τα συστατικά.
Επαναλάβετε από το στρώμα με τα λαζάνια.

Πασπαλίστε με τυρί παρμεζάνα.


Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε 180 * C για 30 – 40 λεπτά.
Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το τυρί.
Αφήστε το να παραμείνει για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.

ΠΗΓΗ: lanicooks.com

Προηγούμενο άρθροΣτριφτόπιτα με Κιμά (Μπουρέκι Βοσνίας)
Επόμενο άρθροΚρέμα Καρύδας με Μούρα…το πιο αθώο γλυκό