Λαχανόρυζο με χρωματιστές πιπεριές

Γεύση: Το λαχανόρυζο είναι ένα κλασικό και αγαπημένο πιάτο, που γίνεται ακόμα πιο νόστιμο με την προσθήκη χρωματιστών πιπεριών. Οι πιπεριές δίνουν μια γλυκιά και δροσιστική γεύση, ενώ παράλληλα προσθέτουν χρώμα και θρεπτικά συστατικά.

Υφή: Το λάχανο και το ρύζι μαγειρεύονται μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν, δημιουργώντας μια ωραία υφή στο πιάτο.

Εμφάνιση: Οι χρωματιστές πιπεριές κάνουν το λαχανόρυζο πολύ πιο ελκυστικό, ενώ παράλληλα δίνουν μια αίσθηση φρεσκάδας.

Πλεονεκτήματα: Το λαχανόρυζο είναι ένα πιάτο πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και ανόργανα άλατα. Είναι επίσης οικονομικό και εύκολο στην παρασκευή του.

Συνοψίζοντας: Το λαχανόρυζο με χρωματιστές πιπεριές είναι ένα νόστιμο, θρεπτικό και οικονομικό πιάτο που μπορεί να αποτελέσει ένα ιδανικό γεύμα για όλη την οικογένεια.

Υλικά

1/2 φλ. ελαιόλαδο
½ κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
½ πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
½ κίτρινη πιπεριά σε κυβάκια
2 ξερά κρεμύδια (κομμένα σε καρέ)
1 μικρό λάχανο ή μισό μεγάλο χοντροκομμένο
1 γεμάτη κ.σ πελτέ ντομάτας
1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
1 φλ. ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
2 φλ. νερό ζεστό
1 χυμό λεμονιού
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε πρώτα σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το λάχανο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος του λάχανου στο μισό.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και τον πελτέ και τον τρίβουμε στην κατσαρόλα για 1 λεπτό. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και 2 φλυτζάνια ζεστό νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10′. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 15 – 20 λεπτά.
Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.
Όταν σβήσουμε το κοκκινιστό λαχανόρυζο, πρέπει να είναι αρκετά ζουμερό. Αν εξατμιστούν τα υγρά κατά το μαγείρεμα συμπληρώνουμε με λίγο ζεστό νερό.

Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό από 1 λεμόνι. Κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να σταθεί στην κατσαρόλα για 10′ σκεπασμένο να τραβήξει τα υγρά του. Για αυτό είναι απαραίτητο να είναι ζουμερό όταν σβήσουμε τη φωτιά.
Το σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, σκέτο ή με φέτα και φρέσκο ψωμί, σαν ένα πλήρες θρεπτικό γεύμα.

Η Συνταγή είναι της Γιώτας Αναστασοπούλου

Προηγούμενο άρθροΓιαουρτοψωμάκια με τυρι…το τέλειο και υγιεινό σνακ
Επόμενο άρθροΤα Πασχαλινά κουλουράκια…που ρίξανε το internet