Λαχταριστή πίτα με κοτόπουλο, πράσα και μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ :

 4 κουταλιές ελαιόλαδο
 500 γρ. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια
 1 πακέτο σφολιάτα
 2 πράσα, πλυμένα και χοντρά κομμένα σε φέτες
 150 γρ. μανιτάρια κομμένα
 250 γρ. κασέρι ή ρεγγάτο τριμμένο
 Θυμάρι σε φύλλα
 15 γραμμάρια βούτυρο
 1 κουταλάκι αλεύρι
 300 ml γάλα
 φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
 λίγο γάλα και ένα χτυπημένο αυγό για επικάλυψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κοτόπουλο
για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε τα πράσα, τα μανιτάρια και τα φύλλα θυμάρι και τηγανίστε για
περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να καραμελώσουν.

Εν τω μεταξύ, κάντε μια άσπρη σάλτσα: λιώστε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέστε το
αλεύρι, ανακατεύοντας καλά με ξύλινη κουτάλα. Μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Ρίχνετε το γάλα λίγο – λίγο
κάθε φορά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχετε μια παχιά σάλτσα. Προσθέστε το φρεσκοτριμμένο
πιπέρι και κατεβάστε από την φωτιά.
Ανακατέψτε το μείγμα γαλοπούλας με τη σάλτσα, προσθέστε και το τυρί.

Βουτυρώστε ένα στρογγυλό ή μακρόστενο ταψάκι και στρώστε το πρώτο φύλλο της σφολιάτας,
καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά του ταψιού. Τρυπήστε τη ζύμη με πιρούνι σε διάφορα σημεία.
Αδειάζεται το μείγμα πάνω από τη ζύμη της σφολιάτας και σκεπάζετε την πίτα με το δεύτερο φύλλο
σφολιάτας. Το διπλώνετε στις άκρες καλά και αλείφετε από πάνω το γάλα με το αυγό.
Τρυπήστε με ένα πιρούνι και τοποθετήστε στο φούρνο στους 200 ° C μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά η
σφολιάτα.
Όταν είναι έτοιμη, αφήστε να σταθεί για 10 λεπτά περίπου, πριν την κόψετε.
Σερβίρετε την πίτα ζεστή, κόβοντας σε κομμάτια.

ΠΗΓΗ: goodtoknow.co.uk

Προηγούμενο άρθροΚέικ Λευκής Σοκολάτας
Επόμενο άρθροΚαταπληκτική Σαλάτα με Ρεβύθια