Λεμονάτο ρεβυθόρυζο

Το λεμονάτο ρεβυθόρυζο είναι ένα κλασικό ελληνικό πιάτο που συνδυάζει ρεβίθια, ρύζι, και μια δροσερή λεμονάτη σάλτσα. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για χορτοφαγικές και vegan δίαιτες, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, και θρεπτικά συστατικά.

Πλεονεκτήματα:

  • Χορταστικό: Η συνδυασμός ρεβιθιών και ρυζιού προσφέρει ένα χορταστικό γεύμα που θα σας κρατήσει χορτάτους για ώρες.
  • Γευστικό: Η λεμονάτη σάλτσα δίνει στο πιάτο μια δροσερή και γευστική γεύση.
  • Υγιεινό: Το ρεβυθόρυζο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, και θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες και μέταλλα.
  • Πολύ οικονομικό: Τα υλικά για το ρεβυθόρυζο είναι οικονομικά και εύκολα διαθέσιμα σε όλα τα σούπερ μάρκετ.
  • Εύκολο στην παρασκευή: Το ρεβυθόρυζο είναι εύκολο στην παρασκευή και μπορεί να το φτιάξει ακόμα και ένας αρχάριος μάγειρας.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κονσερβοποιημένα ρεβίθια για να μειώσετε τον χρόνο μαγειρέματος.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε στο ρεβυθόρυζο διάφορα λαχανικά, όπως καρότο, κρεμμύδι, ή πιπεριά.
  • Μπορείτε να προσθέσετε μπαχαρικά, όπως πάπρικα, κάρυ, ή κουρκουμά, για να δώσετε στο ρεβυθόρυζο μια πιο πικάντικη γεύση.
  • Το ρεβυθόρυζο μπορεί να σερβιριστεί ζεστό ή κρύο.

Συνολικά, το λεμονάτο ρεβυθόρυζο είναι ένα χορταστικό, γευστικό, και υγιεινό πιάτο που μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική επιλογή για vegetarians, vegans, και όσους θέλουν να τρώνε υγιεινά.

Ότι πρέπει για τις ημέρες της νηστείας και όχι μόνο.

Τι θα χρειαστούμε:

400 γρ ρεβύθια
100 γρ καστανό ρύζι
4 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
150 γρ Λευκό κρασί
2 γεμάτες κ.σ μουστάρδα απλή
2 γεμάτες κ.σ μουστάρδα πικάντικη
Ελαιόλαδο
Λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι, κάρυ, κύμινο
2 φύλλα δάφνης

Πως το φτιάχνουμε:

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια για 24 ώρες σε αλατισμένο νερό.
Βράζουμε, ξαφρίζουμε και αλλάζουμε το νερό 2-3 φορές (εάν χρειάζεται και το επιθυμείτε).
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα .
Όταν έχουμε ολοκληρώσει την αλλαγή νερών αφήνουμε τα ρεβύθια στο σουρωτήρι.
Τοποθετούμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με όλα τα μπαχαρικά καθώς και τη δάφνη.
Αλατίζουμε και ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν έχουν μαλακώσει αρκετά, ρίχνουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε για ένα λεπτό ακόμη (μέχρι να μυρίσει το σκόρδο).
Σβήνουμε με το κρασί και τοποθετούμε στην κατσαρόλα τα ρεβύθια, το ρύζι, τη μουστάρδα και βραστό νερό – ανακατεύουμε .
Προσθέτουμε αλάτι και μαγειρεύουμε για 30-35 λεπτά (ή όσο χρειαστεί).
Ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε νερό.
Σερβίρουμε με μπόλικο χυμό λεμονιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κάρυ.

Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα ροδέλες με μαρμελάδα…και νηστίσιμα
Επόμενο άρθροΚουλουράκια Τηγανιού