Η Συνταγή είναι από το Μπαχάρι & Κανελα

Πάστα ψυγείου

Υλικά

2 πακέτα μπισκότα σαβαγιαρ
2 κούπες γάλα και 2 κσ κονιάκ για να βρέξουμε τα μπισκότα

Κρέμα
4 ποτήρια φρέσκο γάλα
12 κσ άνθος αραβοσίτου
8 κσ ζάχαρη
4 κρόκους αυγού
3 κσ βούτυρο
3 βανίλιας
3 κσ άγλυκο κακάο
Σαντιγί
1 κουτί μορφατ σαντιγί το τενεκεδακι
3κσ ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Θα χρειαστούμε ένα ταψί 28×35
Διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου στο γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη ,βάζουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
Όταν η κρέμα πήξει, την κατεβάζουν απ τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Περιμένουμε 5 λεπτά να πέσει λίγο η θερμοκρασία και προσθέτουμε τους κρόκους αυγού και τις βανιλιες .
Χωριζουμε την κρέμα στα δύο και όσο είναι ζεστή ακόμα ρίχνουμε στη μισή το κακάο.
Σκεπάζουμε και τις δύο με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσουν.
Βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα με το κονιάκ και κάνουμε μια στρώση στο ταψί μας, Ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτας ,βάζουμε και δεύτερη στρώση με βρεγμένα μπισκότα, προσθέτουμε την κρέμα βανίλιας.
Χτυπάμε το μορφατ για λίγα λεπτά να διπλασιαστεί σε όγκο και προς το τέλος ριχνουμε την άχνη. Στρώνουμε στο γλυκό τη σαντιγί και διακοσμούν με τριμμένα πουρακια και αμύγδαλο καβουρδισμένα.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπατζίνα της Γιαγιάς (χωρίς κολοκύθι)
Επόμενο άρθροΜπιφτέκι Γεμιστό με Φέτα και πιπεριές