Κάνει 50 λουκουμάδες με σιρόπι

Λουκουμάδες γιαουρτιού με σιρόπι

Η ζύμη:

  • Πολύ αφράτη και μαλακιά: Λιώνει στο στόμα! Το γιαούρτι δίνει μια υπέροχη υφή στους λουκουμάδες, κάνοντάς τους αέρινους και ελαφριούς.
  • Πλούσια γεύση: Η προσθήκη βανίλιας και ξύσματος λεμονιού δίνει μια λεπτή και αρωματική γεύση στη ζύμη.
  • Εύκολη προετοιμασία: Η συνταγή είναι απλή και γρήγορη, χωρίς περίπλοκα βήματα.

Το σιρόπι:

  • Τέλεια ισορροπία: Το σιρόπι είναι γλυκό, με μια δόση λεμονιού που δροσίζει και ισορροπεί τη γεύση.
  • Πλούσιο άρωμα: Η κανέλα προσθέτει μια ζεστή και γήινη νότα στο σιρόπι.

Συνολικά:

  • Απολαυστικό γλυκό: Οι λουκουμάδες γιαουρτιού με σιρόπι είναι ένα ακαταμάχητο γλυκό, ιδανικό για κάθε περίσταση.
  • Τέλεια επιλογή για:
    • Επιδόρπιο: Σερβίρετε τους λουκουμάδες ζεστούς, σιροπιασμένους και πασπαλισμένους με κανέλα.
    • Κέρασμα: Ιδανικό για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.
    • Παιδικό πάρτι: Τα παιδιά θα λατρέψουν αυτό το γλυκό!

Συστατικά

• 3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1 φλιτζάνι κορν φλαουρ
• 1 κουταλιά της σούπας μαγιά
• 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
• Τσίμπημα αλατιού
• Τσίμπημα ζάχαρης
• 1 1/2 φλιτζάνια νερό
• 1 φλιτζάνι απλό γιαούρτι

Σιρόπι
Συστατικά
• 4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
• 2 φλιτζάνια νερό,
• Χυμού 1 λεμονιού,
• 2 κουτ.γλυκ ροδόνερο.

Ετοιμάστε το σιρόπι

1. Τοποθετήστε μια βαθιά αντικολλητική κατσαρόλα σε υψηλή φωτιά προσθέστε γρήγορα τη ζάχαρη και το νερό, ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
2. Καθώς αρχίζει να βράζει προσθέστε το χυμού λεμονιού.
3. Βράζετε σε υψηλή φωτιά για περίπου 10 έως 15 λεπτά ή έως ότου πήξει ελαφρώς.
4. Προσθέστε ροδόνερο καθώς τελειώνει το βράσιμο.
5. Αφήστε το να κρυώσει.

Προετοιμάστε τους λουκουμάδες:

1. Ενεργοποιήστε τη μαγιά αναμειγνύοντάς την με το νερό περιμένοντας να αφρίσει και να
φουσκώσει.
2. Ανακατέψτε το αλεύρι και το κορν φλαουρ σε ένα βαθύ μπολ,προσθέστε το αλάτι και τη ζάχαρη μαζί και στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα μαγιάς στο γιαούρτι, ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι και ανακατεύουμε καλά.

3. Προσθέστε το μείγμα μαγιάς και γιαουρτιού στο αλεύρι και ανακατέψτε μαζί μέχρι να
συνδυαστούν
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το μείγμα πρέπει να είναι σαν το κέικ. Πρέπει να προσθέσετε περισσότερο υγρό εάν είναι πολύ πηχτό  ή μπορεί να χρειαστεί λίγο κορν φαλουρ εάν είναι πολύ λεπτόρευστο. Είτε έτσι είτε αλλιώς πρέπει να είναι παχύρρευστο.

* Σκεπάστε το και αφήστε το να φουσκώσει σε ζεστό μέρος έως ότου διπλασιαστεί σε μέγεθος.
4. Τοποθετήστε ένα μέρος από το κουρκούτι σε μια τσάντα ζαχαροπλαστικής, χρησιμοποιήστε ένα στρογγυλό ακροφύσιο για να ρίξετε λίγο κουρκούτι στο ζεστό λάδι.
Το μέγεθος του ανοίγματος πρέπει να είναι μικρό, όσο μικρότερο είναι το άνοιγμα, τόσο
μικρότεροι θα είναι οι λουκουμαδες οταν πέφτουν μέσα στο ζεστό λάδι.

5. Μόλις το λάδι θερμανθεί, ρίχνετε λίγο από τη ζύμη μέσα και αν ψηθεί αμέσως, αυτό
σημαίνει ότι η θερμοκρασία του λαδιού είναι έτοιμη για το τηγάνισμα των λουκουμάδων.

7. Κρατήστε την τσάντα ζαχαροπλαστικής στο χέρι σας και πιέστε λίγο από το μειγμα ζύμης και
ρίξτε το στο καυτό λάδι και επαναλάβετε το ίδιο.
8. Ανακατέψτε τις μπάλες ζύμης στο λάδι με τρυπητή κουτάλα για να βεβαιωθείτε ότι
έχουν γίνει χρυσές σε όλες τις πλευρές.
Βγάλτε σε μια χαρτοπετσέτα να ρουφήξουν το λάδι και στη συνέχεια βυθίστε τους
στο γλυκό σιρόπι.

Ανακατέψτε τους λουκουμάδες στο σιρόπι μέχρι να επικαλυφθούν και στη συνέχεια βγάλτε τους. Τοποθετήστε τους για σερβίρισμα με παγωτό, αν θέλετε.

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΤα πιο τραγανα στριφτά τυροπιτάκια
Επόμενο άρθροΑνάποδο κέικ καρότου με σοκολάτα