Μακαρόνια στο φούρνο με χρυσή κρούστα

Υλικά συνταγής

300 γραμ. τυρί cheddar
150 γραμ. γραβιέρα
50 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη
500 γραμ. ζυμαρικά
110 γραμ. αλεύρι
125 γραμ. βούτυρο
1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 κ.σ. Μουστάρδα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 λίτρο γάλα
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με τον αβγογδάρτη για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε το γάλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να πήξει ελαφρώς η μπεσαμέλ.
Μόλις είναι έτοιμη η μπεσαμέλ αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μουστάρδα, τα 200 γραμ. από το cheddar και όλη τη γραβιέρα και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.

Τέλος, ρίχνουμε και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά, ώστε να απλωθούν ομοιόμορφα μέσα στο σκεύος.
Ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα 100 γραμ. από το cheddar, μαζί με την παρμεζάνα.
Βάζουμε το σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά, μέχρι τα τυριά να κάνουνε μια χρυσή κρούστα από πάνω.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΦουρνιστά μυρωδάτα κεφτεδάκια με κιμά από κοτόπουλο και σως
Επόμενο άρθροΣπιτικό Ρατατούι με λαχανικά….το απόλυτο καλακαιρίνο πιάτο (Μόνο 110 Θερμίδες)