Κεφτέδες με ούζο και κίμινο

Υλικά συνταγής

500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
300 γραμμάρια κιμά χοιρινό
1 αυγό
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί 2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κουταλιές της σούπας λάδι
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό.
Αφαιρούμε την κόρα και στίβουμε καλά με τα χέρια μας την ψίχα.
Σ ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες την ψίχα του ψωμιού και αλατοπιπερώνουμε. Πλάθουμε πολύ καλά ώστε οι κεφτέδες μας να γίνουν αφράτοι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Τον αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα περίπου μέχρι να σφίξει και να αναμειχθούν όλες οι γεύσεις.
Πλάθουμε τον κιμά σε μπαλάκια τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις μεριές χωρίς να καούν. Απολαύστε τους με παγωμένη μπίρα πατατούλες και σαλάτα της αρεσκείας σας.

Συμβουλή
Αν θέλετε τους πασπαλίζετε με φρέσκο δυόσμο που τους πάει πολύ ή άλλο φρέσκο μυρωδικό. Φρέσκο, ψιλοκομμένο δυόσμο μπορείτε να προσθέσετε και κατά το ζύμωμα.

Η Συνταγή είναι της Ραλλους Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροBaby Πατάτες με μέλι και πορτοκάλι
Επόμενο άρθροΚέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι ή βούτυρο