Μαριναρισμένα μανιτάρια πλευρώτους στη σχάρα

Αυτά τα μαριναρισμένα μανιτάρια πλευρώτους στη σχάρα είναι μια αποκάλυψη γεύσης και υφής. Η μαρινάδα τα κάνει ζουμερά και γεμάτα νοστιμιά, ενώ το ψήσιμο στη σχάρα τους δίνει μια καπνιστή πινελιά που τα απογειώνει.

Λατρεύω:

  • Την πλούσια γεύση: Η μαρινάδα με ελαιόλαδο, βαλσάμικο, σκόρδο και σόγια σάλτσα δίνει στα μανιτάρια ένα πλούσιο και πολύπλοκο γευστικό προφίλ.
  • Την τέλεια υφή: Τα μανιτάρια μένουν ζουμερά και τρυφερά στο εσωτερικό, ενώ η εξωτερική πλευρά τους αποκτά μια ελαφριά τραγανότητα από το ψήσιμο στη σχάρα.
  • Την ευκολία: Η συνταγή είναι πανεύκολη και μπορεί να την φτιάξει ο καθένας. Απλά μαρινάρετε τα μανιτάρια για λίγες ώρες και μετά ψήστε τα στη σχάρα για 10-15 λεπτά.
  • Την ευελιξία: Τα μανιτάρια πλευρώτους στη σχάρα είναι ένα πολύ ευέλικτο πιάτο. Μπορούν να σερβιριστούν ως ορεκτικό, ως κυρίως πιάτο ή ως γαρνιτούρα.

Σας προτείνω:

  • Να πειραματιστείτε με τη μαρινάδα: Μπορείτε να προσθέσετε τα αγαπημένα σας μυρωδικά και μπαχαρικά, όπως ρίγανη, θυμάρι, πάπρικα ή τσίλι.
  • Να σερβίρετε τα μανιτάρια με μια δροσερή σάλτσα: Μια σάλτσα γιαουρτιού με άνηθο ή μια σάλτσα ντομάτας με βασιλικό ταιριάζουν τέλεια.
  • Να τα συνδυάσετε με άλλα ψητά λαχανικά: Φτιάξτε μια υγιεινή και γευστική πιατέλα με ψητά λαχανικά, προσθέτοντας πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκυθάκια ή κρεμμύδια.

Είτε είστε λάτρης των μανιταριών, είτε ψάχνετε για μια εύκολη και γευστική συνταγή, τα μαριναρισμένα μανιτάρια πλευρώτους στη σχάρα είναι η τέλεια επιλογή!

Υλικα

500 γραμμάρια μανιταριών πλευρωτους
70 ml γλυκιά σάλτσα σόγιας
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 μάτσο μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ριχνουμε τα πλευρωτους την σάλτσα σόγιας μαιντανό ψιλοκομμένο , σκόρδο λιωμένο αλάτι,πιπερι, λάδι κι ανακατεύουμε.
Σκεπαζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα

Σε ένα σχαροτήγανο τηγανίζουμε τα μανιτάρια για 4-5 λεπτά σε κάθε πλευρά


Αφαιρoύμε σε ένα πιάτο και τα μελώνουμε με την σάλτσα σόγιας

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤρία ήδη κρέατος με μανιτάρια σε πήλινο (παλιά συνταγή)
Επόμενο άρθροΠατσαβουροπιτα (γλυκιά) σαν μπουγάτσα Θεσσαλονίκης