Μαριναρισμένα παϊδάκια με Μανιτάρια και Ντομάτες

Συστατικά

8 έως 9 παϊδάκια αρνιού
Μαρινάδα
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
χυμός 1 λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας φρέσκια ρίγανη ή 2 κουταλιές της σούπας ξηρή ρίγανη
λίγο αλάτι και πιπέρι

μανιτάρια portabello, λεπτά κομμένα σε φέτες
ντομάτες, κομμένες σε φέτες
πράσινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
φέτες λεμονιού για γαρνιτούρα

Οδηγίες

Ανακατέψτε όλα τα συστατικά της μαρινάδας και τρίψτε το στο κρέας από όλες τις πλευρές.
Μαρινάρετε τα παϊδάκια καλυμμένα σε βαθύ πιάτο για μία ώρα έως όλη την νύχτα.
Προθερμαίνετε ένα τηγάνι ανοξείδωτο σε υψηλή θερμοκρασία.
Μόλις ζεσταθεί προσθέστε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Τοποθετήστε τα παϊδάκια στο ζεστό ταψί και στη συνέχεια ψήστε για 3 έως 4 λεπτά ανά πλευρά μέχρι να ροδίσουν.

Αναποδογυρίστε, προσθέστε μανιτάρια σε φέτες και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε τις ντομάτες και την υπόλοιπη μαρινάδα την τελευταία στιγμή.
Μόλις τελειώσετε, μεταφέρετε τις μπριζόλες σε ένα πιάτο και αφήστε να ξεκουραστούν για 5 έως 10 λεπτά.
Γαρνίρετε με φέτες λεμονιού, φέτες πράσινου κρεμμυδιού και ρίγανη.

Μπορείτε να συνοδεύσετε με πατάτες φούρνου

ΠΗΓΗ: https://www.craftycookingbyanna.com/

Προηγούμενο άρθροΡιγκαρόνι φούρνο με σάλτσα ντομάτας και αυγό
Επόμενο άρθροΤο Κεικ με τις 3 Στρώσεις … είναι εύκολο αλλά και εντυπωσιακό