Μαρουλοντολμάδες κοκκινιστοί

Υλικά

4 μέτρια μαρούλια ή τρία μεγάλα
750gr κιμά
2 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι γλασε
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2 καρότα τριμμένα
1 /2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι
1 /2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
Αυγολέμονο
2 αυγά
Χυμό 1 λεμονιού

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ένα λίτρο νερό να βράσει και μόλις πάρει βράση το σβήνουμε.
Αφού πλύνουμε τα μαρουλόφυλλα μας τα ζεματάμε στο ζεστό νερό λίγα-λίγα για ένα λεπτό.
Τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση σ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά,το ρύζι, το τριμμένο κρεμμύδι, το τριμμένο καρότο, τον άνηθο ψιλοκομμένο δυο-τρεις κουταλιές ελαιόλαδο, 2 κουταλιές ξύδι αλάτι και πιπέρι.


Ανακατεύουμε πολύ καλά τον κιμά μας να ενωθούν όλα τα υλικά.
Στη συνέχεια παίρνουμε ένα-ένα φύλλο βάζουμε στο κάθε ένα μία κουταλιά της σούπας κιμά και το τυλίγουμε.


Στον πάτο της κατσαρόλας έχουμε ρίξει λάδι και έχουμε βάλει λίγα μαρουλόφυλλα κομμένα. Από πάνω αρχίζουμε και στοιχίζουμε τους μαρουλοντολμάδες μας γύρω-γύρω στην κατσαρόλα.

 

Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν όλα μας τα υλικά και τα φύλλα και ο κιμάς. Σκεπάζουμε τους μαρουλοντολμαδες μας με ένα πιάτο και ρίχνουμε 1 λίτρο βραστό νερό και την τριμμένη ντομάτα. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά περίπου για μία ώρα.
Χτυπάμε στο multi μαζί τα αυγά δηλαδή και ασπράδι και κρόκο ρίχνουμε το χυμό λεμονιού ξαναχτυπάμε και μετά ρίχνουμε λίγο ζουμί από την κατσαρόλα με τους μαρουλοντολμάδες και χτυπάμε λίγο ακόμα. Ρίχνουμε το αυγολέμονο μας στην κατσαρόλα κουνάμε λίγο να πάει παντού και το φαγητό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!!!!!

Καλή σας όρεξη

Αυτή η υπέροχη Συνταγή είναι κας Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΓεμιστό Πασχαλινό Κέικ…λίγο διαφορετικό από τα συνηθισμένα
Επόμενο άρθροΤηγανίτες ρυζιού…