• Χρόνος Προετοιμασίας 15 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος 45 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος 1 Ώρες
  • Μερίδες 8

Για την μελαχρινή καρυδόπιτα από την Καλαμπάκα θα χρειαστείτε

Υλικά για τη μελαχρινή

  • 8 ‏αυγά
  • 8 κ.σ. ‏καρύδι ψιλοκομμένο
  • 8 κ.σ. ‏σιμιγδάλι
  • 8 κ.σ. ‏ζάχαρη
  • ‏ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 2 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ
  • 2 ‏βανίλιες
  • ‏κανέλα
  • ‏γαρύφαλλο
  • ‏λίγο βούτυρο

Υλικά για το σιρόπι

  • 1 φλιτζ. ‏ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ. ‏νερό
  • 1 φέτα ‏λεμονιού

Εκτέλεση

1 Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτετε το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, ένα κουταλάκι κανέλα, γαρύφαλλο τριμμένο στη μύτη του κουταλιού και το καρύδι.
2 Αλείφετε με το βούτυρο τη φόρμα η το ταψί που θα ψήσετε τη μελαχρινή, βάζετε το μείγμα και ψήνετε τη μελαχρινή στους 175 βαθμούς για τρία τέταρτα περίπου.
3 Στο μεταξύ φτιάχνετε το σιρόπι βράζοντας ένα φλιτζάνι ζάχαρη με μισό φλιτζάνι νερό και μια φέτα λεμονιού για 10 λεπτά και όταν ετοιμαστεί η μελαχρινή μας την περιχύνετε με το σιρόπι.

μελαχρινή από την Καλαμπάκα

Πηγή: laikiparadosi

Προηγούμενο άρθροΜοσχάρι Στιφάδο με ταλιατέλες
Επόμενο άρθροΤα κουλουράκια της Αγγελικής