Μελιτζάνα Σαγανάκι

Συστατικά

3 μελιτζάνες τσακόνικες (περίπου 400 γραμμάρια)
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, χωρισμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
¼ φλιτζάνι (6 – 7 φύλλα) φρέσκο ​​βασιλικό, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
150 γραμμάρια φέτα, τριμμένη
150 γραμμάρια κασέρι, τριμμένο (ή μοτσαρέλα)
2 φλιτζάνια φρέσκια ντομάτα σε κύβους (ή 1 κουτί (400 γραμμάρια) ντομάτα

Οδηγίες

Πλύνετε τις μελιτζάνες και στραγγίξτε καλά.
Ζεσταίνουμε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Κόψτε την πρώτη μελιτζάνα σε φέτες στρογγυλές 1 cm και τηγανίστε τις και στις δύο πλευρές
μέχρι να ροδίσουν. (Μην τις κόβετε όλες ταυτόχρονα καθώς θα οξειδωθούν (καφέ).
Βγάλτε τες σε ένα χαρτί κουζίνας.
Επαναλάβετε με την δεύτερη και την τρίτη, προσθέτοντας περισσότερο ελαιόλαδο.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να είναι ημιδιαφανές.
Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για λίγα δευτερόλεπτα.
Προσθέστε την ντομάτα, φρέσκο ​​βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και βότανα.
Μαγειρέψτε για 6 – 10 λεπτά ή έως ότου εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος του υγρού.
Καρυκεύστε τις μελιτζάνες με αλάτι και πιπέρι και τις στρώστε σε έξι κεραμικά δοχεία
διαμέτρου 13 cm.
Προσθέστε το 1/6 της σάλτσας και απλώστε το πάνω από τις μελιτζάνες.
Προσθέστε τις υπόλοιπες φέτες μελιτζάνες απο πάνω.

Τριμμένη φέτα.
Προσθέστε το 1/6 της φέτας (25 γραμμάρια) πάνω στη σάλτσα και τέλος προσθέστε το
τριμμένο κασέρι, για να καλύψετε την επιφάνεια.
Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να τα τυλίξετε σε φιλμ και να παγώσετε για να μαγειρέψετε
όποτε θέλετε.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180oC και ψήστε για 20 – 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

 

ΠΗΓΗ: https://www.kopiaste.org/

Προηγούμενο άρθροΥπέροχα Μελωμένα Σφολιατομπακλαβαδάκια
Επόμενο άρθροΜωσαϊκό-κορμός-σαλάμι σοκολάτας