Μελιτζάνες Παρμεζάνα

Συστατικά

2 κιλά μελιτζάνες φλάσκες
Αλεύρι
Σπορέλαιο για τηγάνισμα
700 ml σάλτσα ντομάτας
300 γρ μοτσαρέλα
100 γρ τριμμένη παρμεζάνα
Φύλλα φρέσκου βασιλικού
αλάτι

Προετοιμασία

1. Πλένουμε τις μελιτζάνες, αφαιρούμε το κοτσάνι. Τα κόβουμε σε φέτες κατά μήκος σε πάχος περίπου 7-8 mm.
2. Τα αλατίζουμε ελαφρά, τα τοποθετούμε σε ένα δοχείο και τα αφήνουμε να βγάλουν την πικριλα τους
3. Στο μεταξύ κόβουμε τη μοτσαρέλα σε κύβους περίπου 1/2 εκ.
4. Στεγνώστε τις φέτες μελιτζάνας με χαρτί κουζίνας, τις αλευρώνετε ελαφρά, τις τηγανίζετε σε άφθονο βραστό λάδι
μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
5. Στραγγίζουμε καλά τις μελιτζάνες στο τρυπητό και τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί

6. Απλώνουμε σ ένα ταψί λίγη σάλτσα ντομάτας, στρώνουμε μια στρώση μελιτζάνες, καλύπτουμε με περισσότερη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα, παρμεζάνα και λίγα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού. Συνεχίζουμε μέχρι να έχουμε τέσσερις στρώσεις μελιτζάνας,
παραλείποντας τη μοτσαρέλα στην τελευταία στρώση.
7. Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170/180° C για 35-40′ περίπου.
8. Σερβίρουμε το φαγητο ζεστό ή χλιαρό κατά βούληση

Συμβουλές
α) Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε μεγάλες μελιτζάνες για να επιταχύνετε την προετοιμασία.
β) Μπορείτε επίσης να ετοιμάσετε μεμονωμένες μερίδες, χρησιμοποιώντας φορμάκια μιας μερίδας.

Maria Antonuccio

Προηγούμενο άρθροΓλυκό χωρίς ψήσιμο…μαλακό, ζουμερό,εύκολο στην παρασκευή
Επόμενο άρθροΜπιφτέκια Κοτόπουλο από το τηγάνι στο φούρνο