Μελιτζανοκεφτέδες

Διαφήμιση

Συστατικά

700 γρ μαύρες μελιτζάνες φλάσκες
1 αυγό
6 κουταλιές της σούπας τριμμένο πεκορίνο
4 φέτες ψωμί ή μπαγιάτικο ψωμί
1 κλωνάρι δυοσμο
αλατοπίπερο
ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για τηγάνισμα

Πως να τους φτιάξετε

Διαφήμιση

Κόβουμε τις μελιτζάνες και τις πλένουμε. Αφαιρέστε μέρος της φλούδας να ειναι ριγέ.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεσαίου μεγέθους κυβους και τις αλατίζουμε.
Αλείφουμε ένα μεγάλο ταψί με λίγο λάδι και τακτοποιούμε τις μελιτζάνες με τέτοιο τρόπο ώστε να ακουμπούν όλες στον πάτο του ταψιού.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ, μπορείτε να μαγειρέψετε τις κομμένες μελιτζάνες στον ατμό.
Ψήνετε τις μελιτζάνες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας τις μελιτζάνες μια φορά στα μισά του ψησίματος.
Μετά από αυτό το διάστημα ο όγκος των μελιτζάνες θα έχει μειωθεί στο μισό! Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα πολτοποιούμε με το πίσω μέρος του κουταλιού.
Στις μελιτζάνες προσθέτουμε το αβγό, το τριμμένο τυρί πεκορίνο, τον δυόσμο ψιλοκομμένο και το ψωμί τριμμένο σε ψιχουλα. Ανακατέψτε.
Θα πρέπει να αποκτήσετε μια μαλακή αλλά σταθερή ζύμη. Αν είναι πολύ μαλακό, προσθέστε περισσότερο τυρί και το ψωμι.
Φτιάχνουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα κυλάμε στην τριμμένη φρυγανιά.
Σε αυτό το σημείο δεν έχετε παρά να τηγανίσετε τους Μελιτζανοκεφτέδες!
Ρίξτε δύο δάχτυλα ελαιόλαδο (ή σπορέλαιο) σε ένα τηγάνι. Ζεσταίνουμε το λάδι και συνεχίζουμε με το τηγάνισμα των κεφτεδών γυρίζοντάς τους 2 φορές από κάθε πλευρά.
Στραγγίζουμε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε ζεστά!

Διαφήμιση

Διαφήμιση