Μελιτζανοκεφτέδες νηστίσιμοι

Αυτοί οι νηστίσιμοι μελιτζανοκεφτέδες είναι απλά…

• Θεϊκοί! Η υφή τους είναι τόσο αφράτη και ζουμερή, που δεν θα πιστεύετε ότι είναι νηστίσιμοι. • • Γευστικοί! Η πλούσια γεύση μελιτζάνας συνδυάζεται τέλεια με τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά, δημιουργώντας ένα ακαταμάχητο αποτέλεσμα.

• Εθιστικοί! Μόλις δοκιμάσετε έναν, δεν θα μπορείτε να σταματήσετε!

• Υγιεινοί! Φτιαγμένοι με αγνά υλικά, χωρίς λάδι, είναι μια ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να τρώνε υγιεινά.

• Εύκολοι! Η συνταγή είναι απλή και γρήγορη, και μπορεί να την φτιάξει ο καθένας.

Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή! Είναι ιδανική για ένα ορεκτικό, ένα μεσημεριανό ή ένα βραδινό γεύμα. Σίγουρα θα ενθουσιάσει εσάς και τους καλεσμένους σας!

Μερικές επιπλέον συμβουλές:

• Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη συνταγή, όπως ψιλοκομμένο κρεμμύδι, πιπεριές ή μανιτάρια. • Αν θέλετε, μπορείτε να ψήσετε τους μελιτζανοκεφτέδες στο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά. • Σερβίρετε τους μελιτζανοκεφτέδες με τζατζίκι, ή με γιαουρτι.

Υλικά:

ψίχα μελιτζάνας από 3-4 μελιτζάνες
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 – 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
μερικά φυλλαράκια δυόσμου ή 1 κ.γ. ξερό
αλάτι, πιπέρι
λίγο λάδι
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
αλεύρι όσο πάρει
λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Για να μαλακώσουν οι μελιτζάνες τις βράζουμε για 5′ – 7′.
Τις στραγγίζουμε και τις πατάμε με το πιρούνι. Στραγγίζουμε τα νερά από το πιάτο ξανά.
Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, σκόρδο, μαϊντανό και άνηθο.
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι το δυόσμο και λίγο λάδι. Ανακατεύουμε το μείγμα.
Ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά και το αλεύρι (όσο πάρει). Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Θα πρέπει να μοιάζει με πηχτή λάσπη. Σε ένα πιατάκι βάζουμε αλεύρι και τα αλευρώνουμε. Αν δεν πιάνονται πολύ εύκολα θα χρησιμοποιήσουμε ένα κουτάλι στο αλεύρωμα.
Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι να κάψει και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
Στο πιάτο που θα τα βγάλουμε καλό είναι να βάλουμε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα περιττά λάδια.

ΠΗΓΗ: thisauroikouzinas-syntages.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΚριθαράκι με Καλαμαράκια κονσέρβας κοκκινιστά
Επόμενο άρθροΜπισκότα ροδέλες με μαρμελάδα…και νηστίσιμα