Μελιτζανοκεφτεδάκια Λέσβου

Συστατικά

5 μελιτζάνες περίπου 15 εκ. Μήκος
2 μεγάλα αυγά χτυπημένα ελαφρώς
1 ½ φλιτζάνια τριμμένη μυζήθρα ή άλλο σκληρό τυρί τριψίματος, όπως ρεγκάτο
1 κουταλιά σούπας αποξηραμένη ρίγανη
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη μέντα
3 έως 4 κουταλιές της σούπας τραχανά ή ωραίο πληγούρι
Αλάτι και πιπέρι
2 έως 8 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά, όσο απαιτείται
1 έως 1 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις για αλεύρωμα
Ελαιόλαδο ή φυτικό έλαιο για το τηγάνισμα *

Οδηγίες

Κόψτε και ξεφλουδίστε τις μελιτζάνες. Βάλτε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει, ρίξτε αλάτι ρίχνουμε τις μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρέστε με ένα κουτάλι και στραγγίξτε καλά. Μεταφέρετε τες σε ένα μπολ ανάμειξης.
Λιώστε την μελιτζάνα με ένα πιρούνι και προσθέστε τα αυγά, το τριμμένο τυρί, ρίγανη, μέντα, 3 κουταλιές της σούπας τραχανά, αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε τη φρυγανιά, ξεκινώντας με 2 κουταλιές και προσθέτοντας μόνο εάν το μίγμα είναι πολύ αραιό και πρέπει να μπορεί να σχηματιστεί . Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια άλλη κουταλιά τραχανά ή πληγούρι.

Πάρτε μια κουταλιά της σούπας από το μίγμα κάθε φορά και διαμορφώστε το σε κεφτέ. Βάλτε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά, για να σφίξουν ακόμα περισσότερο.
Τοποθετήστε ένα φλιτζάνι αλεύρι σε ένα πιάτο. Ζεστάνετε λάδι σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι.  Βάλτε τους κεφτέδες μέσα στο καυτό λάδι, προσέξτε να μην γεμίσετε το τηγάνι. Τηγανίζουμε μέχρι να ψηθεί ελαφρά στη μία πλευρά και γυρίστε προσεκτικά, για να τηγανιστεί στην άλλη πλευρά. Αφαιρέστε με τρυπητη κουτάλα και στραγγίστε σε χαρτοπετσέτες. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα κομμάτια και συμπληρώστε το λάδι εάν χρειάζεται.
Βγάλτε τους, αφήστε να κρυώσουν ελαφρά και σερβίρετε.

Ευχαριστούμε την

Προηγούμενο άρθροH γνήσια συνταγή της Ισπανικής Κρέμας CATALANA
Επόμενο άρθροΠοια δίαιτα οι γιατροί θεωρούν μια από τις καλύτερες για την υγεία ?