Χοιρινή Τηγανιά με πουρέ πατάτας

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό κρέας από λαιμό, χωρίς κόκαλο, σε μέτριους κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κόκκινη, σε λωρίδες
  • 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 1 ματσάκι θυμάρι φρέσκο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ σιρόπι ροδιού
Πουρές Πατάτας
Υλικά
1 κιλό πατάτες
1 κούπα γάλα 
1/2 κούπας βούτυρο
αλάτι – πιπέρι – μοσχοκάρυδο 
παρμεζάνα τριμμένη (προεραιτικά)

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το βάζετε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Προσθέτετε το ελαιόλαδο κι ανακατεύετε μέχρι να ροδίσει το κρέας.

Ρίχνετε το κρεμμύδι και την πιπεριά Φλωρίνης και σοτάρετε 1 λεπτό ακόμη. Σβήνετε με το κρασί και αφήνουμε 5 λεπτά να βρασει με το κρασί, μετα ρίχνετε  ένα ποτηράκι νερό. Σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει.

Τότε προσθέτετε το σιρόπι ροδιού και βράζετε για λίγο ακόμη να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος πασπαλίζετε το φαγητό με το θυμάρι.

Παράλληλα καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις κόβουμε και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν με χοντρό αλάτι. Μετά από 20 λεπτά, όταν θα έχουν βράσει οι πατάτες θα τις στραγγίσουμε και όπως είναι ζεστές θα τις λιώσουμε στο μύλο. Θα ρίξουμε λίγο βούτυρο στην κατσαρόλα και ύστερα θα ρίξουμε τις πατάτες, θα ανακατέψουμε καλά και θα ρίξουμε λίγο λίγο το γάλα ζεστό. Θα ρίξουμε μία πρέζα αλάτι, μοσχοκάρυδο (και  λίγη τριμμένη παρμεζάνα προεραιτικά).

Σερβίρουμε τον πουρέ με την τηγανιά από πάνω

Πηγη Φωτό Niki Gkiatas

Προηγούμενο άρθροΥπέροχο Γλυκό με 2 στοιχεία Σοκολάτα-Μπισκότο
Επόμενο άρθροΚεμπάπ στην Γάστρα