Μηλοτηγανίτες

Υλικά (40-45 Μηλοτηγανίτες)

2 αυγά
230 g αλεύρι
2 κ.γ. baking powder
200 g γάλα
3 κ.σ. ζάχαρη
μια τσιμπιά αλάτι
3 μήλα
1 λεμόνι, το ξύσμα
λάδι ελαφρύ, για τηγάνισμα
ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
μέλι

Εκτέλεση

Σε μικρό μπωλ αναμειγνύουμε τα στερεά υλικά: το αλεύρι, την baking powder, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Σε μετρίου μεγέθους μπωλ χτυπάμε καλά τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα.
Ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας απαλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού.
Με γρήγορες κινήσεις καθαρίζουμε τα μήλα ένα-ένα και τα τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη, επάνω από το μπωλ ανάμειξης.
Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν στο χυλό, να μη μαυρίσουν.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε μια λεπτή στρώση λαδιού -το οποίο ανανεώνουμε σε κάθε τηγανιά- και το αφήνουμε να ζεσταθεί, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, αλλά όχι να κάψει.
Όταν το λάδι ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα του χυλού περιμετρικά και σε απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε καλά από τη μια πλευρά και με μια σπάτουλα γυρίζουμε κι από την άλλη να ψηθούν και να χρυσίσουν.
Τις συγκεντρώνουμε σε πιατέλα διατηρώντας τις ζεστές (στο θάλαμο του φούρνου), μέχρι να τελειώσουμε όλο το μείγμα των Pancakes.
Τρώγονται ζεστές.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη+κανέλα, μέλι, maple syrup, σπιτικό γλυκό του κουταλιού, μαρμελάδα ή ό,τι άλλο μας αρέσει!
Ακόμα-ακόμα καταναλώνονται με αλμυρές γεύσεις, όπως ζαμπόν, νόστιμα ελληνικά τυριά, αυγά τηγανιτά και άλλα, με τελική κατάληξη ένα όμορφο brunch για ένα δικό μας αποκλειστικά, χαλαρωτικό, Κυριακάτικο πρωινό.
Συνοδεύουμε τις μυρωδάτες τηγανίτες πίνοντας ζεστό τσάι, ανακουφιστικό αρωματικό καφέ, χλιαρό γάλα, φρέσκους χυμούς!

Το διαβάσαμε στο expresstime.gr

Προηγούμενο άρθροΓλυκιά Συριανή Τυρόπιτα
Επόμενο άρθροΣυριανά Μπιφτέκια…πρέπει να τα δοκιμάσετε