Μοσχάρι λεμονάτο με κάρυ

Yλικά

100 γρ.ελαιόλαδο
1.200 κρέας μοσχάρι (χτένι)
1 κρεμμύδι
2 καρότα
χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
3-5 μπαλάκια μπαχάρι
αλάτι πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
2 ποτήρια νερό

1 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού κίτρινο ρύζι
3 φλυτζάνια νερό
1 κύβο κότας
λίγο λεμόνι
λίγο λάδι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το λάδι στη χύτρα και μόλις ζεσταθεί βάζουμε το κρέας κομμένο μερίδες να σωταριστεί.. μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα κομμένα ροδέλες,το χυμό λεμονιού ,τα μπαχαρικά,αλάτι πιπέρι και το νερό.
Κλείνουμε και μαγειρεύουμε για μισή ώρα.Ανοίγουμε την χύτρα και ρίχνουμε διαλυμένο σε λίγο νεράκι το κορν φλάουερ.
Αφήνουμε να βράσει λίγο μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σ ένα ταψί ρίχνουμε το νερό,τον κύβο,το λεμόνι, το λάδι και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C.
Μετά από 10 λεπτά ρίχνουμε το ρύζι και μαγειρέυουμε μέχρι να γίνει.
Σερβίρουμε ζεστό.

Καλή όρεξη!!!!!!

Προηγούμενο άρθροΤούρκικη Crème Brûlée, γνωστή ως Kazandibi (Καζάν ντιπί)
Επόμενο άρθροΕύκολο παγωτό με γεύση αυθεντική καϊμάκι!!!