Μοσχαράκι με μελιτζάνες

Το μοσχαράκι με μελιτζάνες αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα και διαχρονικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Η γήινη γεύση του μοσχαριού συνδυάζεται ιδανικά με την γλυκιά και ζουμερή μελιτζάνα, δημιουργώντας ένα πλούσιο και χορταστικό φαγητό.

Ποικιλία γεύσεων:

Υπάρχουν άπειρες συνταγές για μοσχαράκι με μελιτζάνες, η κάθε μία με τις δικές της ιδιαιτερότητες. Μπορείτε να βρείτε εκδοχές με κόκκινη σάλτσα, λεμονάτη σάλτσα, ή ακόμα και σάλτσα κρασιού. Η μελιτζάνα μπορεί να τηγανιστεί, να ψηθεί στον φούρνο, ή να σοταριστεί, προσφέροντας διαφορετικά γευστικά αποτελέσματα.

Προσωπικές προτιμήσεις:

Εγώ προσωπικά, προτιμώ το μοσχαράκι με μελιτζάνες κοκκινιστό. Η πλούσια σάλτσα ντομάτας, αρωματισμένη με μπαχαρικά και μυρωδικά, δίνει στο πιάτο μια ζεστή και γλυκιά γεύση. Αγαπώ επίσης η μελιτζάνα να είναι καλοψημένη, ώστε να έχει μια μαλακή και κρεμώδη υφή.

Συνοδευτικά:

Το μοσχαράκι με μελιτζάνες ταιριάζει ιδανικά με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές. Μπορείτε επίσης να το συνοδεύσετε με μια δροσερή σαλάτα, όπως αγγουροντομάτα ή χωριάτικη.

Συμπέρασμα:

Το μοσχαράκι με μελιτζάνες είναι ένα πιάτο που προσφέρει γεύση, θρεπτικά συστατικά και ευκολία στην παρασκευή. Είτε το προτιμάτε κοκκινιστό, λεμονάτο, ή με κρασί, σίγουρα θα αποτελέσει μια αγαπημένη επιλογή για το οικογενειακό σας τραπέζι.

Υλικά

Ένα κιλό μοσχάρι νουα
Τέσσερις μελιτζάνες μαύρες
Ένα κρεμμύδι
Μια κούπα σάλτσα σπιτική
Μαιδανο
Αλάτι,πιπέρι
Ελαιόλαδο μισή φυλτζανα
Δύο σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση

Σωταρω το κρέας με το κρεμμύδι βάζω τα υπόλοιπα υλικά και τρία ποτήρια νερό,βράσιμο στη χύτρα για μιαμιση ώρα.Στο μεταξύ έχω καθαρίσει τις μελιτζάνες τις έχω βάλει στο νερό με αλάτι και σε ένα μικρό κατσαρολάκι έκαψα λάδι προτιγανησα τις μελιτζάνες σκουπίζοντας να φύγουν τα νερά τις έβαλα στο ταψί

έβαλα και το κρέας με την σάλτσα του εψησα για 20 λεπτά και σερβιρα.

ΠΗΓΗ: Aleka ThomaidouΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR(Ομάδα μαγειρικής)

 

Προηγούμενο άρθροΚορμός Σοκολάτας με τσουρέκι που περίσεψε
Επόμενο άρθροΜπριος γεμιστό