Μοσχάρι Στιφάδο

Υλικά:

1/2 κιλό μοσχάρι / χρησιμοποίησα πάγκο φιλέτο /
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κιλά μικρά κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι
3 κουταλιές της σούπας πουρέ ντομάτας ή 200 γρ ντομάτες, σε κονσέρβα
1 κουτ Ζεστό νερό
2 κουταλιές της σούπας ξύδι κρασιού ή 1/2 κουτ. ερυθρό κρασί

1 φύλλο δάφνης
1 μικρό ξυλάκι κανέλας
μερικούς κόκκους μπαχάρι
αλάτι
μαύρο πιπέρι, αλεσμένο

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μεγάλους κύβους. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και βάζουμε το κρέας.
Γυρίστε το να σφραγίσει από όλες τις πλευρές και αφήστε το να τηγανιστεί μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδου και το κρεμμύδι και τηγανίζουμε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε τον πουρέ ντομάτας, νερό, ξύδι ή κρασί και τις διορθώσεις. Πρόσθεσα κανέλα στο τέλος για να μην δώσει πολύ έντονο άρωμα.

Μειώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για περίπου 40 λεπτά σκεπασμενη, προσθέστε τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε ξανά σκεπασμένη η κατσαρόλα μέχρι να τελειώσουν.
Σερβίρετε με τηγανητές πατάτες ή ρύζι.
* Εύκολος καθαρισμός κρεμμυδιών:
Ρίξτε ζεστό νερό σε ένα μπολ και βάλτε τα κρεμμύδια μέσα.
Μαλακώνουν. Κόψτε από τη ρίζα και πιέστε για να βγουν τα κεφάλια.

Καλή Υγεία να έχετε

Πηγή: https://mycandykitchen.blogspot.com/

Προηγούμενο άρθροΝτολμαδάκια με κληματόφυλλα και κιμά αυγολέμονο
Επόμενο άρθροΤέλεια εναλλακτική λύση στο συνηθισμένο ψωμί!