Μοσχαράκι λεμονάτο με τηγανιτές πατάτες

Υλικά

1,5 κιλό μοσχαράκι ελιά
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 καρότα σε φετούλες
3 πράσινα κρεμμυδάκια
1 ποτηράκι κρασί
Αλάτι πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
4 κόκκους μπαχάρι
1 κ.γ. γεμάτο κορν φλάουρ
1 λεμόνι το χυμό

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας με χαρτί κουζίνας…ρίχνουμε το ελαιόλαδο στη κατσαρόλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κρέας… σοτάρουμε και θωρακίζουμε το κρέας πολύ καλά…
Σβήνουμε με το κρασί. και αφήνουμε να εξατμιστει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε…

Κατόπιν τα μπαχαρικά, τα καρότα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια νερό ίσα να κρύβει το κρέας… Χαμηλώνουμε τη θερμοκτασία στο μισό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας
Τέλος στύβουμε το χυμό λεμονιού και διαλύουμε το φλάουρ„.το ρίχνουμε στο φαγητό μας, ανακατέβουμε να βράσει για λίγο, και κλείνουμε τη θερμοκρασία…

ΠΗΓΗ K. Marina HaTzidaki

Προηγούμενο άρθροΜηλόπιτα είναι νόστιμη πέρα ​​από λόγια
Επόμενο άρθροΑφράτα κεφτεδάκια με πατάτες, φασκόμηλο και λεμόνι στο τηγάνι