Μοσχαράκι με μελιτζάνες

Αυτό το πιάτο δεν είναι απλά φαγητό, είναι μια ιστορία. Κάθε μπουκιά φέρνει στο μυαλό εικόνες από την κουζίνα της γιαγιάς, γεμάτη με ζεστασιά και αγάπη. Η μεστή γεύση του μοσχαριού, που σιγοβράζει με τις μελιτζάνες, τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά, αγγίζει την ψυχή και ξυπνάει μνήμες από οικογενειακά τραπέζια γεμάτα γέλια και χαρά.

Υλικά

1,200 gr μοσχαράκι ελιά
1 κιλό μελιτζάνες
4 μέτριες πατάτες
4 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
1-2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 κούπα ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
1 ποτηράκι κρασί
Αλάτι πιπέρι
2 φύλλα Δάφνη και λίγη ρίγανη
Γραβιέρα σε κύβους.

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά… προσθέτουμε το κρέας σε δύο δόσεις να σοταριστεί και θωρακιστεί… Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα…

Σβήνουμε με το κρασί, και όταν εξατμιστεί προσθέτουμε τα μπαχαρικά ανακατεύοντας τα δυο-τρεις φορές να βγάλουν τα αρώματά τους… Κατόπιν προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας τον πελτέ και λίγο νεράκι μέχρι να κρύβει το κρέας χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και σιγοψήνουμε για 45 λεπτά✓✓
Ωστόσο ετοιμάζουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες.. έχουμε κόψει τις μελιτζάνες σε χοντρά κομμάτια τις αφήνουμε για κανένα εικοσάλεπτο σε αλατισμένο νερό κατόπιν τις ξεπλένουμε τις στραγγίζουμε πολύ καλά ρίχνουμε λίγο αλάτι και τις περνάμε από το τηγάνι ίσα να μαλακώσουν δεν τις ψήνουμε κανονικά…

Το ίδιο κάνουμε και με τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια… Στη συνέχεια τα ρίχνουμε όλα μαζί σε γάστρα πασπαλίζουμε από πάνω με τα κομμάτια της γραβιέρας σκεπάζουμε και ψήνουμε για μισή ωρίτσα περίπου στους 200 βαθμούς να ενωθούν οι γεύσεις και να λιώσει το τυράκι…✓✓

Ένα φαγητό πολύ αγαπημένο καλοκαιρινό και πεντανόστιμο !!
Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Προηγούμενο άρθροΤα μπιφτεκάκια της ταβέρνας
Επόμενο άρθροΥπέροχο κέικ τριαντάφυλλο….δείτε αυτή την συνταγή δε θα την βρείτε αλλού