Μπακλαβάς με καρύδια . Η προετοιμασία είναι απλή και ο μπακλαβάς είναι νόστιμος και ζουμερός. Προετοιμάστε μπακλαβά σύμφωνα με μια παλιά συνταγή.

Μπακλαβάς 

Συστατικά :

750 γρ. φύλλο κρούστας μπακλαβά
1 κιλό καρύδια
1 κ.σούπας κανέλα τριμμένη
λιγο μοσχοκάρυδο
500 g ζάχαρης
200 ml λαδιού
250 g βούτυρο

Σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη
1 λίτρο νερού
1 λεμόνι

Παρασκευή:

Αρχικά προετοιμάστε το σιρόπι, βράστε για 8 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι και μετά
αφήστε να κρυώσει.
Λιώστε το βούτυρο με το λάδι.
Χτυπάμε τα καρύδια στο μουλτι,οχι τρίμμα αλλα χοντροκομμενα.τα ρίχνουμε σε ενα μπολ.
Προσθέστε την ζάχαρη,την κανέλα, το μοσχοκάρυδο στα καρύδια και ανακατέψτε.

Βουτυρώστε την βάση από ένα ταψί 42 * 33 cm, με 2-3 κουταλιές.
Απλώστε 4 φύλλα στην επικαλυμμένη βάση και βουτυρώστε ενδιάμεσα κάθε φύλλο.
Στο τέταρτο φύλλο απλώνουμε πλούσιο μείγμα από καρύδια.


Στρώνουμε τα φύλλα που αλείφονται με βούτυρο, πασπαλίζετε με καρύδια, και πάλι βούτυρο-φύλο και τα καρύδια μέχρι να καταναλωθούν όλα.
Αφήστε 3 φύλλα για να καλύψετε τον μπακλαβά.
Κόψτε το μπακλαβά όπως θέλετε.
Ψήνουμε τη μπακλαβά σε έναν καλά θερμαινόμενο φούρνο στους 120 βαθμούς για μια ώρα.
Σιροπιάζετε τον καυτό μπακλαβά με το κρύο σιρόπι.


Αφήστε να κρυώσει και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΟ Κορμός που θα σας βγάλει από την δύσκολη θέση για ωραίο γλυκό
Επόμενο άρθροΜπατζίνα της Γιαγιάς (χωρίς κολοκύθι)