Δείτε Επίσης: Υπέροχος Γαλακτομπακλαβάς | Μπακλαβάς Ρολό-Σαραγλί της Μαρί

Μπακλαβάς με αμύγδαλα

Υλικά

3/4 του κιλού φύλλο κρούστας

για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
3/4 φλιτζάνι μέλι
χυμός μισού λεμονιού
φλύδα λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλας
5 γαρύφαλλα

για μείγμα ξηρών καρπών:

3 κούπες ψιλοκομμένα αμύγδαλα
1/2κούπα ζάχαρη
2 κγ Κανέλα 
1/4 γαρύφαλλο σκόνη

Εκτέλεση

Αναμίξετε αμύγδαλα, ζάχαρη, κανέλα και γαρύφαλλο.

Συνδυάστε τα συστατικά σιροπιού σε μια κατσαρόλα, μόλις βράσει, σιγοβράστε για 15 λεπτά. Αφήστε στην άκρη για να κρυώσει.

Βοθτυρώστε καλά το ταψί σας. Χρησιμοποίησα ένα ανοξείδωτο ταψι 25 x 30 εκ. Τοποθετήστε τα φύλλα σας στην βάση του ταψιού ένα τη φορά και το βουτυρώστε ανάμεσα στα φύλλα μέχρι τα 5 φύλλα(το 5ο δεν το βουτυρώνουμε από πάνω). Πασπαλίστε με το μείγμα ξηρών καρπών.

Στην συνέχεια στρώστε δύο φύλλα βουτυρωμένα ενδιάμεσα. Πασπαλίστε τους ξηρούς καρπούς σας. Επαναλάβετε το ίδιο εως ότου μας μείνουν 5 φύλλα. Η τελευταία στρώση είναι 5 εναλλασσόμενα φύλλα βουτυρωμένα ανάμεσα. Πασπαλίζουμε μερικές σταγόνες νερού από πάνω.

Χαράξτε τον μπακλαβά σε σχήματα τριγώνου.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για μια ώρα.

Ρίξτε το κρύο σιρόπι πάνω από καυτό μπακλαβά.

Δείτε Επίσης: Υπέροχος Γαλακτομπακλαβάς | Μπακλαβάς Ρολό-Σαραγλί της Μαρί

ΠΗΓΗ: Froso Rouvas

Προηγούμενο άρθροΤο Κέικ των εσπεριδοειδών της Σούζυ
Επόμενο άρθροΤα τυροπιτάκια της Γιαγιάς Καλλιόπης