Αυθεντική συνταγή από τη Θεσσαλία, με μοναδική γεύση που θα σας ταξιδέψει!

Μπατζίνα της Γιαγιάς (χωρίς κολοκύθι)

Υλικά

400 γρ. Ελληνική φέτα (θρυμματισμένη)
200 g τριμμένη Κεφαλογραβιέρα ή Κεφαλοτύρι, (το τελευταίο είναι πιο αλατισμένο, έτσι είναι προσωπική προτίμηση)
170 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
1/2 φλιτζάνι γάλα
200 γραμμάρια ελληνικού γιαουρτιού
2 αυγα χτυπημένα
200 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατέψτε όλα τα συστατικά μαζί (κρατάμε 100 γρ κεφαλογραβιέρα). Τοποθετήστε σε ένα ταψί 22× 33 ή 30.

Από πάνω ρίχνουμε με τα χέρια μας τα υπόλοιπα 100γρ. κεφαλογραβιέρα (Εδώ μπορείτε να ραντίσετε με ελαιόλαδο από πάνω ή βούτυρο αν το προτιμάτε)

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ή μέχρι να ροδίσει! Απολαύστε!

ΠΗΓΗ: Messara Imports

Προηγούμενο άρθροΜπακλαβάς νόστιμος και ζουμερός
Επόμενο άρθροΛευκή Πάστα Ψυγείου