Μπαχαράτο Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο

Χρειάζεσαι:

1 κοτοπουλο κομμένο σε κομμάτια
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας καρύκευμα για κοτόπουλο
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
1 λεμόνι (τριμμένη φλούδα)
200 γραμμάρια κεφίρ

Χρειάζεται ακόμα:

1,5 κιλό πατάτες baby
400 γρ καρότα
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας ξηρό φυτικό μπαχαρικό
2 κουταλάκια του γλυκού μπαχάρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι
2 κλωναράκια φρέσκο ​​δεντρολίβανο
40 ml λάδι

Παρασκευή:

1. Κοβουμε το κρέας του κοτόπουλου και τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Βάζετε όλα τα μπαχαρικά σε ένα μικρό μπολ και ανακατεύετε. Ρίξτε κεφίρ πάνω από το κρέας, ανακατέψτε και στη συνέχεια πασπαλίστε με το μείγμα μπαχαρικών. Τρίψτε καλά κάθε κομμάτι κρέατος με το χέρι σας. Αραδιάζουμε το κρέας σε κατάλληλο σκεύος με καπάκι και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες, το άφησα όλο το βράδυ.

2. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση ή αν είναι μεγάλες σε τέσσερα μέρη (όπως συνέβη σε μένα). Βάλτε τις πατάτες σε ένα βαθύτερο μπολ.
Προσθέστε το χοντροκομμένο κρεμμύδι, καθώς και το καθαρισμένο καρότο κομμένο σε μεγαλύτερα κομμάτια. Πασπαλίζουμε με μπαχαρικά, ανακατεύουμε, ρίχνουμε 40 ml λάδι και ανακατεύουμε άλλη μια
φορά.
3. Ανάβουμε το φούρνο να ζεσταθεί στους 200 βαθμούς. Αλείφουμε με λάδι το ταψι διαστάσεων 30cm x 40cm. Βγάζετε το κρέας από το ψυγείο και το απλώνετε σε ταψί. Περιχύνουμε το κρέας με την υπόλοιπη μαρινάδα. Τοποθετήστε τα έτοιμα λαχανικά στο κρέας και προσθέστε τα κλωνάρια δεντρολίβανου. Περιχύνουμε με λίγο λάδι τα υλικά.

Σκεπαστε με ένα φύλλο λαδόκολλας, αλλά έτσι ώστε και οι τέσσερις πλευρές να είναι ελεύθερες να αφήσουν τον ατμό. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για μισή ώρα με το χαρτί ψησίματος. Στη συνέχεια αφαιρούμε το χαρτί ψησίματος και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει το κρέας.
4. Το κρέας είναι απαλό και ζουμερό με υπέροχο άρωμα που απελευθερώνουν τα μπαχαρικά και με την προσθήκη λαχανικών θα έχετε ένα υπέροχο μεσημεριανό…

Καλή Απόλαυση

Πηγή: https://vericinirecepti.blogspot.com/

Προηγούμενο άρθροΕύκολο Γλυκάκι Σοκολάτας
Επόμενο άρθροΚέικ με ροδάκινο με αμύγδαλα