Μπισκοτάκια Αμυγδάλου

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

3 φλιτζάνια αλεσμένα αμύγδαλα
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/4 φλιτζάνια αχνη ζάχαρη (χωρισμένη)
3 ασπράδια αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου

ΜΕΘΟΔΟΣ

Προθερμάνετε το φούρνο στους (180 ° C).
Ψήστε τα αμυγδάλα σε μεγάλο ταψί σε προθερμασμένο φούρνο 180 ° C μέχρι να
ροδίσουν, περίπου 6 έως 8 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Αφαιρέστε και αφήστε να κρυώσουν.

Χαμηλώστε την θερμοκρασία φούρνου στους 150 ° C.
Μεταφέρετε τα αμύγδαλα στο μπλεντερ.
Προσθέστε αλεύρι και 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη. Χτυπήστε μέχρι να αλεστεί καλά.
Χτυπάμε τα ασπράδια αυγού και το εκχύλισμα αμυγδάλου σε μεγάλο μπολ με ηλεκτρικό μίξερ σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστουνι μαλακές κορυφές.
Χτυπήστε σταδιακά την υπόλοιπη ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να να μπορει να στεκεται το μείγμα πάνω στο κουτάλι να μην πέφτει.


Ανακατέψτε το μείγμα αμυγδάλου.


Γεμίστε με το μείγμα μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με το αντίστοιχο στόμιο και σχηματίστε τα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος σε απόσταση 4 cm.
Κάντε με το δαχτυλό σας μία λακουβίτσα σε κάθε μπισκοτάκι
Ψήνουμε μέχρι να αρχίσει να είναι καφέ, περίπου 10 έως 12 λεπτά.
Αφήστε να κρυώσουν για 5 λεπτά πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και γεμίστε τις λακουβίτσες με μαρμελάδα πριν αφαιρέσετε από το ταψί.
Αφήστε να κρυώσουνε εντελώς και, στη συνέχεια, μπορείτε να σερβίρετε

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τα πιο εύκολα μπισκοτάκια αμυγδάλου

κουλουράκια αμυγδάλου

Συστατικά
1/2 φλιτζάνι / 115 g. βούτυρο
3/4 φλιτζάνι / 120 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
2 φλιτζάνια / 220 γρ. σλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο
1 αυγό λευκό ελαφρώς χτυπητό
1/2 φλιτζάνι / 70 g. αμύγδαλα ψιλοκομμένα

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170oC.
Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέστε σταδιακά τα αυγά, χτυπώντας πρώτα μετά από κάθε προσθήκη αυγού. Χτυπάμε το κοσκινισμένο αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί το μείγμα.
Πάρτε περίπου 1 κουτ. Σούπας ζύμη και φτιάξτε μια μπάλα. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με χαρτί ψησίματος και πιέστε τα λίγο με την παράμη σας. Επαναλάβετε, τοποθετώντας τα κουλουράκια σε απόσταση 2 εκ.
Βουρτσίστε τα με ασπράδι αυγού. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένα αμύγδαλα.
Ψήστε για 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν χρυσά και τραγανά.

Καλή Επιτυχία

Photo:  pappaspost.com

Προηγούμενο άρθροΠώς να φτιάξετε τις πιο γρήγορες τηγανιτες γιαουρτιού.
Επόμενο άρθροΠίτα με κιμά με έτοιμα φύλλα