Μπισκοτογλυκό Βανίλιας

Υλικά:

7 ασπράδια αυγών
200 γρ ζάχαρη
100 γρ καρύδια καβουρδισμένα
7 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Για την κρέμα:

7 κρόκοι
200 γρ ζάχαρη
450 γρ γάλα
100 γρ βούτυρο
100 ml κρέμα γάλακτος
5 κουταλιές της σούπας άμυλο
άρωμα βανίλιας
100 γρ σταφίδες
Ρουμι ή κονιακ

Πρόσθετα συστατικά:
400 γρ κρέμα σοκολάτας (νουτέλα)
1 πακέτο μπισκότα πτιμπερ

Πώς να ετοιμάσετε το μπισκοτογλυκό με βανίλια.

Ετοιμάζετε πρώτα το πάνω μέρος:
Ανακατεύετε τα ασπράδια με τη ζάχαρη, προσθέτετε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και τα καρύδια.
Βάζουμε τη σύνθεση σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα.
Ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά, μέχρι να ασπρίσουν, μετά προσθέτουμε το άμυλο και το γάλα σε λεπτή ροή και ανακατεύουμε καλά.
Το βάζουμε στη φωτιά και το αφήνουμε μέχρι να πήξει σαν πουτίγκα ανακατεύοντας μέσα την κρέμα. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτουμε σταδιακά την κρυωμένη κρέμα και στο τέλος προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για άλλα 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το απόσταγμα βανίλιας στην κρέμα, αφήνουμε τις σταφίδες μέσα στο ρούμι για 10 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στην κρέμα.

Βάζουμε μια στρώση κρέμα σοκολάτας πάνω από τον πάγκο που έχει κρυώσει (νουτέλα), προσθέτουμε την κρέμα και από πάνω βάζουμε μια στρώση μπισκότα.

Αφήστε να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: https://farfuria-cu-gust.ro/

Προηγούμενο άρθροΓαλατόπιτα χωρίς φύλλο με αφράτη κρέμα!!!
Επόμενο άρθροΚαι μια τυρόπιτα με σφολιάτα