Μπισκοτογλυκό με κρέμα και σαντιγί

Κρέμα:

600 ml νερό
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 σακουλάκια κρέμα στιγμής βανίλια
100 γρ λευκή σοκολάτα
1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
120 γρ μαργαρίνη
140 γρ ζάχαρη άχνη
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι καρύδας

Χρειάζεται ακόμα:

300 γραμμάρια μπισκότα
300 γρ μπανάνες (μετρημένες με τη φλούδα)
1 κουταλιά της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
50 γρ σταφίδες
50 γρ κράνμπερι

Για διακόσμηση:

1 κούπα κρύα κρέμα γάλακτος από το ψυγείο,
4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 βανίλια

Παρασκευή:

1. Αφήνουμε στην άκρη 100 ml νερό και ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό σε κατάλληλο βαθύτερο δοχείο. Προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και τη λευκή σοκολάτα κομμένη σε κύβους. Βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα
να λιώσει η σοκολάτα. Ανακατεύουμε την κρέμα στιγμή με 100 ml νερό που έχουμε χωρίσει. Όταν βράσει το νερό με τη σοκολάτα, το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη κρέμα στιγμής και επιστρέφουμε στη φωτιά. Με συνεχές ανακάτεμα ψήνουμε την
κρέμα ανακατευοντας με σύρμα μέχρι να πήξει. Βγάζουμε τη κρέμα από τη φωτιά, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια το σκεπάζουμε με μεμβράνη (βάζουμε την μεμβρανη κατευθείαν στην επιφάνεια της κρέμας) και το αφήνουμε να κρυώσει.

2. Χτυπάμε τη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου με άχνη ζάχαρη.
Καθαρίζουμε μια μπανάνα και την κόβουμε σε κύβους. Περιχύνουμε τις ψιλοκομμένες μπανάνες με χυμό λεμονιού και τις ανακατεύουμε για να μην σκουρύνουν. Σπστε τα μπισκότα σε μικρότερα κομμάτια.
Τοποθετήστε το τσέρκι της φόρμας για κέικ 22 εκ. στη μέση του ταψιού για κέικ. Αλείψτε το κάτω μέρος του δίσκου με βούτυρο μέσα και στα πλαινα. Βάλτε αλουμινόχαρτο γύρω από το τσέρκι ή καλύψτε το με μεμβράνη.

3. Μεταφέρετε την κρυωμένη κρέμα σε ένα βαθύτερο μπολ και την χτυπάτε με το μίξερ. Προσθέστε τη χτυπημένη μαργαρίνη δύο φορές και ανακατέψτε μέχρι να πάρετε μια αφρώδη κρέμα. Προσθέτουμε την καρύδα και χτυπάμε άλλη μια φορά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα με τις σταφίδες και τα κράνμπερι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε τις μπανάνες, ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.

4. Ρίχνουμε το μισό μείγμα στο έτοιμο δίσκο. Το απλώνουμε με ένα κουτάλι και το πιέζουμε λίγο να πάρει μια επίπεδη επιφάνεια. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη γέμιση και ισιώνουμε τα πάντα. Καλύπτουμε την επιφάνεια με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ.

5. Χτυπήστε κρέμα γάλακτος, μαζί με 4 κουταλιές ζάχαρη άχνη και 1 βανίλια, για 4 περίπου λεπτά, ώσπου να πήξει σε αφράτη και λευκή σαντιγί που να στέκεται γύρω από το σύρμα του μίξερ..
Αλείφουμε ολόκληρο το κέικ με σαντιγί. Διακοσμήστε το κέικ με τρίμματα κακάο και αλεσμένα μπισκότα.

Πολύ νόστιμο κέικ που φτιάχνεται γρήγορα, αλλά και εξαφανίζεται γρήγορα…

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα Μήλου
Επόμενο άρθροΤα διάσημα ιταλικά Ζεπολέ….απίθανο γλυκάκι στο τηγάνι