Μπισκοτόπιτα Σοκόλαση με Πραλίνα!!

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Αυτή η μπισκοτόπιτα σοκολάτας με πραλίνα είναι ό,τι πρέπει για τους λάτρεις των γλυκών! Η σοκολατένια ζύμη είναι αφράτη και γευστική, ενώ η πλούσια πραλίνα φουντουκιού προσθέτει μια γλυκιά και πλούσια γεύση.

Τι μου άρεσε:

  • Η ζύμη είναι εύκολη στην παρασκευή και ψήνεται ομοιόμορφα.
  • Η πραλίνα φουντουκιού είναι πλούσια και κρεμώδης.
  • Ο συνδυασμός σοκολάτας και πραλίνας είναι ακαταμάχητος.
  • Η μπισκοτόπιτα είναι ιδανική για κάθε περίσταση.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς, όπως καρύδια ή φουντούκια, στη ζύμη.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε την πραλίνα φουντουκιού με πραλίνα αμυγδάλου ή σοκολάτας.
  • Μπορείτε να γαρνίρετε την μπισκοτόπιτα με σαντιγί, τρούφα σοκολάτας ή φρέσκα φρούτα.

Συνολικά:

Η μπισκοτόπιτα σοκολάτας με πραλίνα είναι ένα εύκολο και νόστιμο γλυκό που θα αρέσει σε όλους. Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να τη δοκιμάσετε!

Βαθμολογία: 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Υλικά

300 γρ Μαργαρίνη πλάκα (Βιτάμ ή Φλώρα)
200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
2 Αυγά
2 βανίλιες
2 κουτ γλυκού Μπεικιν παουντερ
450 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ Σταγόνες Σοκολάτας μαύρη
200 γρ Σταγόνες Γάλακτος
200 γρ Σταγόνες Λευκής Σοκολάτας
300 γρ Πραλίνα Φουντουκιού

Για Διακόσμηση
Σιρόπι Σοκολάτας
Φλούδες Σοκολάτας

Εκτέλεση

Σε ένα μεταλλικό μπωλ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη τα βάζουμε σε μπεν μαρί να λιώσουν καλα αλλά όχι να ζεσταθεί πάρα πολύ.
Αφού έχει λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε τα αυγά και τις βανίλιες και ανακατεύουμε πολύ καλά προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder ανακατεύουμε πολύ καλά
Τελειώνοντας προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να έχουμε μία ομοιογενή ζύμη.
Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να έχουμε μία ομοιογενή ζύμη
Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες από λευκή ή μαύρη και σοκολάτα γάλακτος ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν στο μείγμα
Σε αυτή τη φάση βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 10 με 15 λεπτά να παγώσει λιγάκι

Ετοιμη παγωμένη η ζύμη μας παίρνουμε ένα τσέρκι περίπου 25 εκατοστών καλύπτουμε τον πάτο της με μία λαδόκολλα παίρνουμε τα 2/3 από τη ζύμη μας την απλώνουμε πολύ καλά πατώντας την
με το χέρι μας και καλύπτουμε και τα τοιχώματα
Στην συνέχεια παίρνουμε έτοιμη πραλίνα φουντουκιού ή οποιοδήποτε άλλο άλλημα σας αρέσει και την απλώνουμε πάρα πολύ καλά και πάνω στη ζύμη
Τέλος χρησιμοποιούμε τη ζύμη που κρατήσαμε και τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και ανοίγουμε ένα φύλλο Όχι πάρα πολύ λεπτό και το τοποθετούμε επάνω στην πραλίνα καλύπτοντας όλη την επιφάνεια.

Πιέζουμε τη ζύμη ώστε να ενωθεί με τα τοιχώματα που φτιάξαμε ώστε να έχει καλυφθεί πλήρως ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για ακριβώς 20 λεπτά
Ετοιμη ψημένη μπισκοτόπιτα μας την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και μετά ξεφορμάρουμε το τσέρκι και διακοσμεί ο καθένας όπως επιθυμεί.
Εγω καλύπτω όλη την επιφάνεια της με σιρόπι σοκολάτας η έτοιμο σιρόπι καραμέλας και πασπαλίζω με φλούδες σοκολάτας

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚολιός πλακί στον φούρνο
Επόμενο άρθροΣπαγγέτι ALLA PUTTANESCA 💕💕💕