Μπιφτέκια με πατάτες μπέιμπι και σως μουστάρδας!

Συστατικά

1 κιλό πατάτες μπέιμπι με τη φλούδα!
Θέλουμε τη φλούδα!
Απλά πλένουμε καλά και τρίβουμε με βουρτσάκι τις πατάτες και βράζουμε να μαλακώσουν .
Τις βγάζουμε απ’ την κατσαρόλα κι αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
(Αν θέλουμε για ευκολία βράζουμε κι από την προηγούμενη)

Για τη σως μουστάρδας
3 κ.σ μουστάρδα
3 κ.σ ελαιόλαδο
1 λεμόνι στιμμένο
Αλάτι , πιπέρι, θυμάρι.
Χτυπάμε στο ραβδομπλέντερ,η μούλτι.

Για τα μπιφτέκια
(Για 4 μεγάλα μπιφτέκια)
500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (μουσκεμένο σε κρασόνερο και στιμμένο )
2 κ.σ δυόσμο φρέσκο
2 κ.σ μαϊντανό φρέσκο
Αλάτι, πιπέρι , ρίγανη
2 κ.σ ελαιόλαδο+
Ελαιόλαδο για επάλειψη

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε και πλάθουμε τα μπιφτέκια
Αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στο σχαροτήγανο απ’ τη μια πλευρά πρώτα.
Όταν γυρίσουμε απ’ την άλλη τότε ρίχνουμε μέσα και τις πατάτες και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι δεντρολίβανο και θυμάρι!
Κάνουμε μερικά γυρίσματα να σωταριστούν , ψηθούν ελαφρώς και δέσουν τ αρώματα!
Όσο ψήνονται τα μπιφτέκια κι απ’ την άλλη δλδ!
Τότε σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε επάνω τη σως μουστάρδας!
Χωρίς ν ανακατεύουμε απλά κουνάμε λίγο το τηγάνι,κι έτοιμο!
Και καλή μας όρεξη!

ΠΗΓΗ: Βάνα Ντελή

Προηγούμενο άρθροΜπανανοψωμάκια
Επόμενο άρθροΠατάτες λεμονάτες