Μπιφτέκια στην λαδόκολα

Υλικά

1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι
1 ντομάτα
1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
3 κ.σούπας γραβιέρα τριμμένη
1 αυγό
Αλάτι, πιπέρι
Θυμάρι και ρίγανη
Ελαιόλαδο
2 κ.σούπας μουστάρδα
1 λεμόνι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, ρίχνουμε το αυγό, την φρυγανιά, την γραβιέρα. Ζυμώνουμε λίγο.
Στο μούλτι βάζουμε την ντομάτα και το κρεμμύδι και τα πολτοποιούμε. Τα προσθέτουμε στο μπολ με τον κιμά.
Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι, μαζί με το θυμάρι και την ρίγανη. Ζυμώνουμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα ωραίο μείγμα.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, την μουστάρδα και το χυμό από το λεμόνι. Ανακατεύουμε.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και ένα ένα τα βουτάμε στο μπολ με το ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε στο ταψί μας, που του έχουμε βάλει λαδόκολλα.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά στον αέρα.
Σερβίρουμε με Ρυζι ή τηγανιτες πατάτες

Καλή επιτυχία!!!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπιφτέκια αλα κρέμ με μανιτάρια

Συστατικά

Για τα μπιφτέκια:
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι (κόκκινο κατά προτίμηση)
1/2 φλ. τσαγιού ψίχουλα θρυμματισμένου ψωμιού
1/4 φλ. τσαγιού γάλα
1 κ.γ. σάλτσα Worcestershire
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
1 κ.σ. αποξηραμένο μαϊντανό ή 4-5 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
1 κ.γ. μουστάρδα
αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. βούτυρο + 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για την σαλατσα
20 τμχ. μανιτάρια φρέσκα
250 γραμμ. κρέμα γάλακτος
1 τμχ. σκελίδα σκόρδο
50 γραμμ. τυρί γκούντα τριμμένο
50 γραμμ. γλυκιά γραβιέρα τριμμένη
50 γραμμ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
40 γραμμ. τυρί ροκφόρ (blue cheese) (προεραιτικά)
Μερίδες: 4

Οδηγίες

Για τα μπιφτέκια:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και τα ζυμώνετε καλά για 8-10 λ τουλάχιστον. Πλάθετε 8 μπιφτέκια, ιδίου μεγέθους. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία τη 1 κ.σ. βούτυρο με το λάδι και τηγανίζετε τα μπιφτέκια για 4-5 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα. Τα αφαιρείτε από το τηγάνι, χωρίς να σβήσετε τη φωτιά, και τα διατηρείτε ζεστά.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ως εξής:
Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε με ελάχιστο λάδι σε ένα τηγάνι προσθέτοντας μαζί και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
Έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μισή κούπα νερό.
Αφήνουμε την κρέμα να δέσει και προσθέτουμε όλα τα τυριά τριμμένα.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Περιχύνουμε τα μπιφτέκια με τη σάλτσα και είναι έτοιμα να τα σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη!

 

ΠΗΓΗAthanasia Tsigara
Προηγούμενο άρθροΝτόνατς με ζάχαρη καρύδας
Επόμενο άρθροΝηστίσιμα κουλουράκια κρασιού