Μπουγάτσα νηστίσιμη με φύλλο βηρυτού

Πρώτες εντυπώσεις:

  • Η μπουγάτσα έρχεται σε ένα ωραίο, χρυσαφένιο χρώμα, με τα φύλλα βηρυτού να έχουν ψηθεί τέλεια, δημιουργώντας μια τραγανή κρούστα.
  • Η μυρωδιά της βανίλιας και του πορτοκαλιού γαργαλάει τα ρουθούνια και ξυπνάει την όρεξη.

Γεύση και υφή:

  • Η κρέμα σιμιγδαλιού είναι βελούδινη και πλούσια σε γεύση, με μια ισορροπημένη γλυκύτητα που δεν λιγώνει.
  • Τα φύλλα βηρυτού είναι τραγανά και ταιριάζουν τέλεια με την απαλή κρέμα.
  • Η προσθήκη κανέλας και άχνης ζάχαρης δίνει μια ωραία πινελιά γεύσης και αρώματος.

Συνολικά:

  • Η νηστίσιμη μπουγάτσα με φύλλο βηρυτού είναι μια εξαιρετική επιλογή για πρωινό, δεκατιανό ή και γλυκό.
  • Είναι ένα χορταστικό και γευστικότατο πιάτο που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
  • Σίγουρα θα γίνει αγαπημένη συνταγή για όλες τις εποχές, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της νηστείας.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στην κρέμα και άλλα υλικά, όπως σταφίδες, ξύσμα λεμονιού ή ξηρούς καρπούς.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε την μπουγάτσα με σιρόπι σοκολάτας ή μέλι.
  • Η μπουγάτσα μπορεί να σερβιριστεί ζεστή ή κρύα.

Σίγουρα, θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή!

Υλικά :

500 γρ φύλλο βηρυτου
1300 ml νερο
250 γρ σιμιγδάλι ψιλό
400 γρ ζάχαρη
250 γρ μαργαρινη
1/4 κγ βανίλια
Ξύσμα λεμονιού 🍋
ηλιέλαιο για τα φύλλα

Εκτέλεση :

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερο να ζεσταθεί και προσθετουμε όλα τα υλικά εκτός από τη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να άρχιζει το μείγμα μας να δένει, τότε κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και προσθετουμε τη μαργαρίνη να λιώσει. Αφήνουμε λίγη ώρα, περίπου 20 λεπτά να κρυωσει ελαφρά…
Στο μεγάλο ταψί της κουζίνας στρώνουμε 7 φύλλα λαδωμένα ενδιάμεσα και από πάνω ρίχνουμε την κρέμα της μπουγάτσας . Τα δύο φύλλα τα πάνω πάνω τα διπλώνουμε προς τα μεσα ώστε να κολλήσουν πάνω στην κρέμα.
Ξεκιναμε τώρα με τα υπόλοιπα φύλλα όπου τα βάζουμε πάλι λαδωμένα πάνω από την μπουγάτσα μας.Κραταμε 2 φύλλα για το τέλος.
Γυρίζουμε προς τα μέσα όλα τα φύλλα μας και τα δύο τελευταία τα απλώνουμε και τα γυρίζουμε προς τα μέσα όπως θα τρώνε ένα σεντόνι.
Χαράζουμε την μπουγάτσα και αν θέλουμε ρίχνουμε λίγη ζάχαρη από πάνω…. ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.

Καλή επιτυχία!!!!
credit to
Προηγούμενο άρθροΓεύση παράδοσης: Πίτα με τραχανά και κολοκύθα (κουρκούτι)
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια Κοκκινιστά με μακαρόνια….all time Classic