Δείτε Επίσης: Το Μπριάμ της Μαμάς μου | Μπριάμ με αυγά….για όταν δεν έχετε χρόνο

Μπριάμ με λουκάνικα

Υλικά

2 μεγάλες πατάτες
2 μέτριες μελιτζάνες
2 μέτρια κολοκυθάκια
2 πιπεριές πράσινες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 χωριάτικο λουκάνικο
1 ντομάτα τριμμένη
1 μικρή κούπα λάδι
1 μικρή κούπα κρασί ροζέ
μία μικρή συσκευασία τομάτα στον τρίφτη
θυμάρι ξερό ή ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
μία κουταλιά μέλι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες, τις πιπεριές, το κρεμμύδι σε τέσσερα κομμάτια, τις μελιτζάνες, τις πιπεριες και τα κολοκυθάκια σε πιο χοντρές στρογγυλές φέτες 1 εκατ. περίπου.
Βάζουμε όλα τα λαχανικά μας μέσα σε ένα ταψί, ρίχνουμε το λάδι, το θυμάρι, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε με τα χέρια.

Περιχύνουμε με τη φρεσκοτριμμένη τομάτα και την αντίστοιχη συσκευασία και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε με το κρασί και περιστρέφουμε κυκλικά στα χέρια μας το ταψί για να πάει παντού ομοιόμορφα.
Αν θέλουμε προσθέτουμε έξτρα θυμάρι ή ρίγανη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180-200 για περίπου 2 ώρες μέχρι το μπριάμ να πιει τα περισσότερα υγρά , να μαλακώσουν τα λαχανικά και οι πατάτες να ξεροψηθούν λίγο στις άκρες.
Εν τω μεταξύ, έχουμε ψησει για 15 λεπτά ένα χωριάτικο λουκάνικο σε αλουμινόχαρτο στον αέρα στο φούρνο ξεχωριστά.
Ένα τέταρτο πριν το τέλος του φαγητού, το κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε μες στο μπριάμ να ανακατευτεί με τα λαχανικά και τη σάλτσα.
Έτοιμο! Συνοδεύεται εξαιρετικά με φέτα και κόκκινο ή ροζέ κρασί!

Δείτε Επίσης: Το Μπριάμ της Μαμάς μου | Μπριάμ με αυγά….για όταν δεν έχετε χρόνο

Ακολουθήθηκε συνταγή του Ακη Πετρετζίκη

 

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθάκια Αυγολέμονο της μαμάς
Επόμενο άρθροΠανεύκολα Μπριός σπιτικά