Μπριάμ στο φούρνο

Αυτό το πιάτο αποτελεί ύμνο στην ελληνική κουζίνα. Η πληθώρα χρωμάτων και γεύσεων που συνδυάζονται αρμονικά σε κάθε μπουκιά δημιουργούν μια αξέχαστη γαστριμαργική εμπειρία.

Ας δούμε τα πλεονεκτήματα:

  • Πλούσια γεύση: Η γλυκιά γεύση των λαχανικών αγκαλιάζεται από το πλούσιο άρωμα του ελαιόλαδου και των μυρωδικών, δημιουργώντας μια γευστική πανδαισία.
  • Υγιεινό: Το μπριάμ αποτελεί μια υγιεινή επιλογή, καθώς περιέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών από τα λαχανικά.
  • Ευκολία: Η συνταγή είναι απλή και εύκολη στην εκτέλεση, καθιστώντας το μπριάμ ιδανικό για όσους δεν διαθέτουν πολύ χρόνο στην κουζίνα.

  • Ποικιλία: Μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε λαχανικά ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, δημιουργώντας κάθε φορά μια διαφορετική εκδοχή του πιάτου.
  • Χορταστικό: Το μπριάμ αποτελεί ένα χορταστικό πιάτο, ιδανικό για γεύμα ή δείπνο.

Συμβουλές:

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκα και εποχικά λαχανικά για μέγιστη γεύση.
  • Μην φοβηθείτε να πειραματιστείτε με τα μυρωδικά.
  • Σερβίρετε το μπριάμ με φέτα ψωμί και ντάκο.

Κριτική:

Το μπριάμ στο φούρνο αποτελεί ένα πιάτο που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο γεύση, υγεία και ευκολία. Αξίζει σίγουρα μια θέση στο τραπέζι σας!

Βαθμολογία: 5/5

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή!

Υλικά:

3 μέτριες μελιτζάνες
3 μέτρια κολοκυθάκια
4 μεγάλες πατάτες
3 καρότα κομμένα σε φέτες
3 πιπεριές κόκκινες
3 πιπεριές πράσινες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι νερό
Αλάτι,ρίγανη,πιπέρι
Πελτέ 1 κ.σ.
Μπαχάρια 2-3

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις μελιτζάνες,τα κολοκυθάκια, τις πατάτες,τις ντομάτες,τα κρεμμύδια,τις πιπεριές σαν μεγάλες μπούκες(γιατί στο ψήσιμο θα μικρύνουν)τα καρότα σε φέτες,και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
Βάζουμε τα λαχανικά ανακατεμένα με τη σάλτσα σε βαθύ ταψί.
Περιχύνουμε το φαγητό με το ελαιόλαδο,ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,1 κ.σ. πελτέ,μπαχάρια,δυόσμο,μαϊντανό.
Τα ανακατεύουμε με τα χέρια η με δύο κουταλιές και ρίχνουμε και 1 φλ.νερό μη σας φαίνεται λίγο (θα κατεβάσουν υγρά τα λαχανικά).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Την πρώτη μισή ώρα σκεπασμένο,μετά το ξεσκεπάσουμε.

Η Συνταγή είναι της κας ελενη τσιουκανη 

Προηγούμενο άρθροΚουραμπιεδάκια φουντουκιού
Επόμενο άρθροΑφράτα Σκορδόψωμα: Ιδανικό για κάθε στιγμή!