Μπριάμ στο φούρνο με ψάρι 

Αυτό το πιάτο είναι μια πανδαισία γεύσεων και υφών. Τα λαχανικά, ψημένα στο φούρνο με ελαιόλαδο και μυρωδικά, είναι ζουμερά και γευστικά. Το ψάρι, ψημένο μαζί με τα λαχανικά, απορροφά όλες τις υπέροχες γεύσεις και γίνεται τρυφερό και ζουμερό.

Πλεονεκτήματα:

  • Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά: Περιέχει μια ποικιλία από λαχανικά, πλούσια σε βιταμίνες, ανόργανα άλατα και φυτικές ίνες.
  • Εύκολο στην προετοιμασία: Η προετοιμασία είναι απλή και δεν απαιτεί πολύ χρόνο.
  • Ιδανικό για οικογένειες: Είναι ένα χορταστικό και γευστικό πιάτο που θα αρέσει σε όλη την οικογένεια.
  • Πολύ ευέλικτο: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος ψαριού σας αρέσει.
  • Υγιεινό: Είναι ψημένο στο φούρνο, χωρίς περιττά λιπαρά.

Συνολικά:

Το μπριάμ στο φούρνο με ψάρι είναι ένα υγιεινό, γευστικό και χορταστικό πιάτο που είναι ιδανικό για οικογένειες. Είναι εύκολο στην προετοιμασία και μπορεί να προσαρμοστεί στις δικές σας προτιμήσεις. Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Υλικά:

2 Φιλέτα Πέρκα
3 μέτριες μελιτζάνες
3 μέτρια κολοκυθάκια
4 μεγάλες πατάτες
3 καρότα κομμένα σε φέτες
3 πιπεριές κόκκινες
3 πιπεριές πράσινες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια
3 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊδανό ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι νερό
Αλάτι,ρίγανη,πιπέρι
Πελτέ 1 κ.σ.
Μπαχάρια 2-3

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις μελιτζάνες,τα κολοκυθάκια,τις πατάτες,τις ντομάτες,τα κρεμμύδια,τις πιπεριές σαν μεγάλες μπουκές(γιατί στο ψήσιμο θα μικρύνουν) τα καρότα σε φέτες,και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
Βάζουμε τα λαχανικά ανακατεμένα με τη σάλτσα σε βαθύ ταψί.
Περιχύνουμε το φαγητό με το ελαιόλαδο,ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,1 κ.σ. πελτέ,μπαχάρια,δυόσμο,μαιδανό.
Τα ανακατεύουμε με τα χέρια η με δύο κουτάλιες και ρίχνουμε και 1 φλ.νερό μη σας φαίνεται λίγο(θα κατεβάσουν υγρά τα λαχανικά)


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Στην μέση του χρόνου ψησίματος αφαιρουμε το αλουμινόχαρτο και προσθέτουμε το ψαρι αφου πρώτα το εχουμε αλατοπιπερώσει και ριγανώσει.
Επιπλεον μόλις το βάλουμε ριχνουμε από πάνω ζουμι απο το φαγητό και λιγο λάδι και ψηνουμε για άλλη μιση ώρα

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚεφτέδες Μελιτζάνας
Επόμενο άρθροΚαρύδα παντεσπάνι